NED

Sluiten

Telefoon

088-0040500

Openingstijden

8:00 -18:00

Email

sales@simplifiedbuilding.nl

Simplified Building - Koppelstukken voor leuning en hekwerk

Home Weblog Hoe kan je een zwevend bureau maken?

Draagbaar voetbaldoel uit buiskoppelstukken

Voetbal Goal Stalen Frame
Een klant uit Amerika was op zoek naar voetbaldoelen voor het jeugdvoetbal. Omdat alle kant-en-klare oplossingen te duur of niet mobiel genoeg waren, koos ze ervoor om de doelen zelf te bouwen met buiskoppelstukken van KEE KLAMP.

Lees verder
Gepubliceerd op 12.08.15, 01:54
Andere constructiesDirecte link

Hoe maak je zelf een in hoogte verstelbare tafel?

Hoe maak je zelf een in hoogte verstelbare tafel?

Kantoormedewerkers brengen normaal gezien minstens 8 uur per dag door aan hun computer. Deze zittende bezigheid vormt een gevaar voor de gezondheid. Wanneer je op een foute manier zit, kan het lichaam zo sterk belast worden dat dit zelfs door sporten niet meer gecompenseerd kan worden.

Heb je er wel eens aan gedacht om bij het werken aan de computer te staan? Een sta bureau is een gezond alternatief voor een zit bureau. Wanneer je recht staat, beweeg je vaker en kan je zo veel ziekten voorkomen. Wanneer je continu zit, wordt het risico op diabetes, hartziekten, kanker, beroertes, gewichtstoename en ook nek- en rugpijn groter. Let op je gezondheid en op de juiste zithouding aan je bureau. Ook op veel kantoren zie je dat men kiest voor sta bureaus om tijdens het werken een staande houding aan te nemen. Ook Jonas besloot om de in hoogte verstelbare tafels te bouwen om zo een betere lichaamshouding te bevorderen. Daarom bestelde hij een paar weken geleden de hoogte verstelbare tafels bij Simplified Building. Ons Simplified Building-team hielp hem met het ontwerp van de tafel om zijn project te realiseren. De volgende foto op onze blog gebruikte Jonas als basis:

Lees verder
Gepubliceerd op 23.07.15, 10:02
TafelsDirecte link

5 tips om je kleding beter op te bergen met doe-het-zelf kledingrekken

5 tips om je kleding beter op te bergen met doe-het-zelf kledingrekken

Heb je ook problemen om de orde te bewaren in je kledingkast? Wij laten je zien hoe je je kleding gemakkelijker kunt organiseren. Laat je inspireren door de volgende doe-het-zelf oplossingen uit buizen en buiskoppelstukken!

Lees verder
Gepubliceerd op 22.06.15, 10:44
KledingrekkenDirecte link

De droom van elke designer: industriële buizen als designelement in de binnenhuisarchitectuur

Industriële buizen als designelement in de binnenhuisarchitectuur

De industriële buis speelt in de binnenhuisarchitectuur een steeds groter wordende rol als designelement. Omwille van de problemen om deze buizen slim met elkaar te verbinden en te plaatsen, raden wij u de buiskoppelingen van KEE KLAMP aan. Met behulp van deze buiskoppelingen worden de buizen op een eenvoudige en flexibele manier met elkaar verbonden en gepositioneerd zonder dat men dient te lassen of te boren.

De architecten die voor een Hyundai-dealer uit Zuid-Korea een beursstand ontwierpen, besloten om daarbij KEE KLAMP te gebruiken. Door de flexibiliteit van KEE KLAMP koppelingen was het mogelijk om een trapleuning te ontwerpen met meerdere handregels per zijde van de leuning.

Lees verder
Gepubliceerd op 27.05.15, 11:35
BinnenhuisarchitectuurDirecte link

5 buitengewone tafelbladen voor industriële tafelonderstellen

5 buitengewone tafelbladen voor industriële tafelonderstellen

KEE KLAMP-buiskoppelingen zijn flexibel en gemakkelijk te installeren. Daarom zijn ze ook zo geschikt om verschillende meubels te bouwen. Enkele van onze klanten hebben creatieve tafels gemaakt met onze buiskoppelstukken. De foto’s van die projecten vinden jullie onder deze blogpost. Om een interessante tafel te kunnen bouwen heeft men niet alleen een tafelonderstel, maar ook een tafelblad nodig. Veel klanten gebruiken bijvoorbeeld bureaubladen van Ikea voor hun tafels. Maar onze creativiteit is niet gebonden aan grenzen. Wil je niet alleen een cool onderstel, maar ook een buitengewoon tafelblad? Bekijk hier de vijf buitengewone ideeën voor tafelbladen:

 

Lees verder
Gepubliceerd op 21.05.15, 12:35
TafelsDirecte link

Hoe bouwt men stevige constructies voor hindernissenparcours?

Hindernissenparcours

Hindernissenparcours worden jaar na jaar populairder. In 2014 deden bijna 3 miljoen mensen aan hindernissenparcours. De aantrekkingskracht van deze sport is begrijpelijk: er zijn een hele reeks obstakels die het lichaam, de geest en de ziel uitdagen. Daardoor ontwaakt de vechtlust in ieder van ons, ook bij ons! Enkele collega’s van Simplified hebben aan hindernissenparcours deelgenomen en het gevoel tijdens de deelname was ongelofelijk!

De geconstrueerde hindernissen moeten bijzonder stabiel zijn omdat de sporters daarop hun snelheid, uithoudingsvermogen en beweeglijkheid testen. Er zijn verschillende manieren om te bouwen: klimtorens, netklimrekken of constructies voor evenwichtstraining. Om deze toestellen te bouwen moeten de juiste materialen gekozen worden. De hindernissen moeten zo gebouwd worden dat de sporters hun grenzen kunnen verleggen. Aan de ene kant moeten ze extreem robuust gebouwd zijn om bestand te zijn tegen de sterkste sporters, anderzijds moeten ze ook voordelig zijn. Er zijn drie manieren die worden gebruikt om hindernissen te bouwen:

Lees verder
Gepubliceerd op 16.04.15, 12:54
ParcourDirecte link

Een onvergetelijke tentoonstelling in een paar stappen

Een onvergetelijke tentoonstelling in een paar stappen

Bernard Tschumi is een bekende architect en bouwkundig theoreticus die de Franse en Zwitserse nationaliteit heeft. Simplified Building kreeg de kans om hem bij zijn laatste tentoonstelling te voorzien van buizen en buiskoppelstukken!

De tentoonstelling vond plaats in het Centre Georges Pompidou in Parijs.

Lees verder
Gepubliceerd op 09.04.15, 08:05
TentoonstellingDirecte link

De vragen die men zich stelt bij het uitkiezen van buizen

Buizen Kiezen Handleiding

Buizen en buiskoppelstukken worden zeer vaak gebruikt voor het bouwen van constructies. Constructies uit buizen kunnen onder andere leuningen, meubels, bedframes of kledingrekken zijn. Wanneer ze worden gebruikt bij winkel- of woninginrichting geven de buizen een industriële, moderne look. Bij het bouwen met koppelstukken en buis kent de verbeelding geen grenzen. De buizen kunnen gemakkelijk op de gewenste lengte gemaakt worden en met de juiste buiskoppelingen flexibel gebruikt worden: zo kunnen allerlei soorten constructies ontstaan: een onderstel voor een tafel, een bed, of zelfs een heel klimparadijs. Toch is er voor elke constructie een plan nodig.

Welke maat van buis kan ik het beste gebruiken?

Voordat je bestelt, moet je jezelf afvragen welke diameter (maat) buis en de daarbij passende buiskoppelingen je nodig hebt voor je project. De tabel hieronder helpt je bij je keuze:

Lees verder
Gepubliceerd op 12.03.15, 03:55
BuisDirecte link

10 ideeën voor rekken in industriële stijl om zelf te bouwen

In dit artikel vindt u 10 zelfgebouwde, industriële rekken. Sommige van hen zijn gemakkelijk na te bouwen, anderen bieden een grotere uitdaging omdat de rekken iets moeilijker in elkaar zitten.

1. Rek in S-vorm

Boekenkast in S-vorm

Het S-vormige rek wordt aan slechts zes punten aan de muur bevestigd. Het rek hangt veilig aan de muur zonder dat het de vloer of het plafond raakt. Persoonlijk vind ik dit rek geweldig omdat de industriële buizen goed te combineren zijn met het donkere hout. Deze constructie als rek geeft een erg stabiele en duurzame oplossing voor boeken en spullen.

Lees verder
Gepubliceerd op 12.02.15, 02:32
WoninginrichtingDirecte link

5 ideeën over het integreren van een industriële stijl in een appartement of huis

Als het om industriële stijl gaat, vraagt men zich vooral af of een meubel gemaakt uit buizen thuis wel zal passen.

Bij mij duurde het een tijdje voordat ik overtuigd was van de voordelen van deze stijl.

De industriële buizen zijn heel goed te combineren met de vintage stijl, de Marokkaanse stijl, maar ook met de moderne en minimalistische interieurstijl. Meubels uit buizen zien er niet alleen interessant uit, maar zijn ook zeer stevig.
Veel mensen durven echter nog steeds niet te kiezen voor deze stijl.
In dit artikel wil ik jullie ervan overtuigen dat meubels gemaakt van buizen heel goed met andere stijlen harmoniëren.

1. Woonkamer in industriële stijl

Woonkamer in industriële stijl

Op de foto’s kan je zien hoe de industriële stijl erg veel bijdraagt aan de retro-inrichtingsstijl en de moderne stijl van de woonkamer. De krantenhouder van Kee Klamp buiskoppelstukken bevindt zich in de Superbude St. Pauli Hostel in Hamburg en werd ontworpen door het inrichtingsbedrijf Dreimeta. Of we nu vintage fauteuils of zeer elegante meubels thuis hebben staan, de buizen zien er altijd interessant uit en laten zich zeer goed combineren met andere stijlen. Lees verder

Gepubliceerd op 27.01.15, 10:07
WoninginrichtingDirecte link
Pagina 2 van 2 pagina's  <  1 2