GBR

Sluiten

Telefoon

088-0040500

Openingstijden

8:00 - 18:00

Email

sales@simplifiedbuilding.nlSimplified Building - Koppelstukken voor leuning en hekwerk

You're currently on:

168 - 90° Dubbel Scharnier

Het dubbel scharnier koppelstuk waarbij de buizen op 90° van elkaar zitten. Beide zijden kunnen c.a. 85° graden ten opzichte van horizontaal bewegen. Veelal toegepast bij schuine leuning. Het koppelstuk is samengesteld uit 1x 168M en 2x 173F. Dit koppelstuk is niet gemaakt om zijwaarts zwaar te belasten. Bouw geen complete opstelling met alleen scharnier koppelstukken. Dit is onstabiel.

Technische info

Merk Tubeclamps
Materiaal Gietijzer volgens DIN EN 1563
 

Veelgestelde Vragen

Hoe werken de maten van Tubeclamps buiskoppelstukken en buizen?

Het is heel simpel. Elke buitendiameter van een buis hoort bij een maat buiskoppelstukken. Onze buiskoppelstukken worden gebruikt met de Amerikaanse standaard diameters van stalen buizen en aluminium buizen. Over het algemeen de meest voorkomende maten zijn van 5 tot 8.

  • Maat 5 = buis buitendiameter 26.9mm.
  • Maat 6 = buis buitendiameter 33.7mm.
  • Maat 7 = buis buitendiameter 42.4mm.
  • Maat 8 = buis buitendiameter 48.3mm.

Vanaf het moment dat u de grootte van de buis waarmee u gaat werken heeft bepaald, is het mogelijk de maat van de koppelstukken hierop af te stemmen.

Alle buiskoppelstukken worden op dezelfde wijze getoond: Het eerste deel is een verwijzing naar het type koppelstuk ('10' is een verwijzing naar 'Kort T-stuk') en het tweede deel is een verwijzing naar de maat. (bijvoorbeeld, '10-8' is een Kort T-stuk die past op buismaat 8, 48.3 mm.)

Sommige buiskoppelstukken zijn er enkel in bepaalde maten. Indien u uw gewenste maat online niet kunt vinden, dan kunt u ervan uitgaan dat deze maat niet zal bestaan voor het type buiskoppelstuk waarvoor u het zoekt. Maakt u zich geen zorgen, neemt u contact met ons op en wij zoeken voor u een vergelijkbaar artikel.

Ik heb nog een buis met een buitendiameter van 30mm, kan ik deze gebruiken met buiskoppelingen van maat 6 (33,7mm)?
De buiskoppelstukken zijn gemaakt om gebruikt te worden met de buizen die hierbij horen. Indien u gebruikt maakt van een kleinere grootte van de buis dan is het niet zeker dat dit past. Afhankelijk van het gebruik kunt u zelf de afweging maken of u dit risico neemt. Toch raden wij u aan de grootte van de buis en de buiskoppelstukken op elkaar af te stemmen.
Wat is de levertijd?

Wij streven ernaar om de artikelen binnen drie a vier werkdagen bij u te bezorgen. Bij maatwerk en andere speciale wensen kan de verzending langer duren, wij zorgen er altijd voor om de levering zo snel mogelijk bij u te bezorgen.

Voor specifieke vragen over de levertermijn kunt u altijd contact opnemen met ons om meer duidelijkheid te krijgen.

Hoe ben ik er zeker van dat ik de juiste maat koppelstukken bestel?

Indien u al een buis heeft, meet u dan alstublieft de Buiten Diameter op van de buis en vergelijk deze in de tabel op deze pagina. Voor het gemak hebben wij een printvriendelijke buis tabel die u kunt gebruiken om uw buis op te meten. Ben er zeker van dat u de instructies hierop goed volgt zodat u een nauwkeurige meting doet.

Indien u een buis van ons koopt, zorgt u er dan voor dat deze maten overeenkomen tussen buis en koppelstuk. Bij het koppelstuk staat er na het streepje '-' een letter die de maat vertegenwoordigd. Deze maat is dan ook direct de maat die u nodig heeft voor uw buis.

  • Een 125-A koppelstuk is een maat 5 koppelstuk en past bij een maat 5 buis.
  • Een 125-B koppelstuk is een maat 6 koppelstuk en past bij een maat 6 buis.
  • Een 125-C koppelstuk is een maat 7 koppelstuk en past bij een maat 7 buis.
  • Een 125-D koppelstuk is een maat 8 koppelstuk en past bij een maat 8 buis.
  • Een 125-E koppelstuk is een maat 9 koppelstuk en past bij een maat 9 buis.

Bekijk deze korte video voor meer over de grootte van buizen en buiskoppelingen.

Heeft u andere vragen? Vraag maar raak!

Welk type buis kan gebruikt worden bij Tubeclamps buiskoppelingen?

Tubeclamps onderdelen zijn ontworpen zodat deze gebruikt kunnen worden met alle buizen die verkocht worden op onze website.

Wanneer u voor uw eigen leiding of buis zorgt dan is het erg belangrijk dat u precies de 'Buiten Diameter' opmeet. Gaat u er alstublieft niet vanuit dat omdat er bijvoorbeeld staat 30 mm leiding / buis dat de buitendiameter precies 30 mm is. Deze fout resulteert vaak in retouren. Het exact opmeten voorkomt fouten.

Indien u koppelstukken en buizen van onze website koopt dan is het belangrijk dat de maten overeenkomen. Een maat 7 buis gaat met een maat 7 koppelstuk, evenals een maat 8 buis en een maat 8 koppelstuk samengaan, etc. U kunt altijd de maattabel raadplegen voor meer hulp.

Zijn deze koppelstukken beschikbaar in verschillende kleuren?

Ja. Tubeclamps koppelstukken en buizen kunnen worden gepoedercoat om ze een duurzame laag lak te geven. Poedercoating is zeer duurzaam en zal uw hekwerk of constructie een erg mooie uitstraling geven.

Er is een prijs per stuk. Des te meer koppelstukken er besteld worden, hoe lager de prijs zal zijn. Neemt u contact met ons op voor meer informatie.

Poedercoating kan gedaan worden in iedere RAL kleur (Bekijk de tabel).

Poedercoating zorgt voor twee weken extra leveringstermijn.

Neemt u gerust contact met ons op indien u vragen heeft over poedercoating.

Zijn jullie enkel gericht op particulieren/bedrijven?
Nee, wij zijn niet gebonden aan het enkel leveren aan particulieren of bedrijven. Beide partijen kunnen enorm goed terecht bij Simplified Building.
Hoeveel zijn de verzendkosten?
Onze verzendkosten worden automatisch berekend aan de hand van het gewicht en de lengte van de bundel. U kunt dit eenvoudig zien zodra u de artikelen aan de winkelwagen heeft toegevoegd. Voor specifieke vragen over de verzendkosten kunt u contact met ons opnemen.
Zijn de prijzen inclusief of exclusief BTW?
De prijzen die getoond worden op de website van Simplified Building zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.
Kan ik mijn bestelling ook retour zenden?
Als consument zijn er 14 dagen na ontvangst geldig als zichttermijn. Dit houdt in dat binnen deze termijn de consument de koop kan bekijken en desgewenst annuleren. De kosten voor de artikelen en de heenzending worden dan vergoed. De kosten van de retourzending zijn hierbij voor de consument, tevens dient de consument ervoor te zorgen dat het artikel veilig en onbeschadigd aankomt. Wij adviseren dan ook bij een retourzending te kiezen voor een aangetekende of verzekerde verzending. Neemt u dan contact met ons op om het retourproces goed af te handelen. Op maat gemaakte artikelen zoals buizen, op maat gemaakte sets zijn uitgesloten van dit recht op retour.
Komt het koppelstuk met een set schroeven?
Ja, Tubeclamps koppelstukken komen met de vereiste set schroeven. Indien u extra schroeven nodig heeft, dan zijn deze aanwezig op onze webshop om aan uw bestelling toe te voegen. Een set RVS schroeven is ook mogelijk voor extra bescherming tegen corrosie.
OD = Outer Diameter / NB = Nominal Bore
Prijs Type Past met buis Hoeveelheid
Excl. BTW: € 22,38 Incl. Belasting: € 27,08
168-A OD: 26,9mm
NB: 20mm
Excl. BTW: € 14,74 Incl. Belasting: € 17,83
168-B OD: 33,7mm
NB: 25mm
Excl. BTW: € 17,20 Incl. Belasting: € 20,81
168-C OD: 42,4mm
NB: 32mm
Excl. BTW: € 19,49 Incl. Belasting: € 23,58
168-D OD: 48,3mm
NB: 40mm