NED

Sluiten

Telefoon

088-0040500

Openingstijden

8:00 -18:00

Email

[email protected]

Simplified Building - Koppelstukken voor leuning en hekwerk

Home Weblog 14 ideeën voor DIY Industriële rekken

14 ideeën voor DIY Industriële rekken

Industriële DIY rekken

Een industriële stijl in je huis, kantoor of winkel? Het kan altijd! Of je zelf nu kiest voor een moderne uitstraling, een strakke look of een rustieke stijl, een industriële inrichting kan altijd bereikt worden met aluminium of stalen buizen met buiskoppelingen van Kee Klamp of Tubeclamps. Een groot deel kiest daarbij voor een DIY project wegens kostenbesparing, meer flexibiliteit, een persoonlijk ontwerp en vanwege het plezier en genoegdoening van het zelf maken van iets tastbaars. Het bouwen van je eigen industriële rek zorgt ervoor dat je iets maakt dat perfect aansluit op je eigen wensen!

Voor sommigen lijkt het bouwen van je eigen industriële DIY rek een enorme opgave. Zeker als je wellicht twee linkerhanden hebt. Schijn bedriegt! Zelfs iemand met geen enkele ervaring en met twee linkerhanden kan deze industriële rekken met steigerbuizen in je interieur verwerken. Met Kee Klamp of Tubeclamps buiskoppelingen heb je honderden keuzes uit verschillende koppelingen waarmee je constructies kunt gaan maken. Deze buiskoppelingen zijn enorm sterk, aanpasbaar en gemakkelijk te gebruiken met een inbussleutel. Dit is ook tevens het enige gereedschap dat je nodig hebt. Een inbussleutel, deze leveren we ook nog voor je mee! Veel van onze klanten hebben ervaring met het maken van industriële meubels met buiskoppelingen.

We hebben 14 projecten verzameld van industriële rekken, opslagrekken of kasten en planken waarmee we inspiratie willen geven voor je eigen project. Bekijk het hieronder:

1. Industriële stijl in kantoorruimte

Industrieel kantoorinrichting

In Japan wilde men bij het kantoor van Esquire een industriële stijl doorvoeren in het kantoormeubilair. Er is gekozen om het hele kantoor te voorzien van rekken en kasten gemaakt met Kee Klamp buiskoppelingen. Deze vrijstaande kasten zijn deels van hout en deels van buiskoppelingen gemaakt. De kasten zorgde voor een sterke, stabiele uitstraling die voor een uniforme industriële look in het kantoor zorgt.

2. Wandrek voor opslag

Industrieel kledingrek of wandrek

Dit is een typisch industrieel rek dat je kunt gebruiken als wandrek in winkels. In winkels worden industriële rekken veelvuldig gebruikt om artikelen, zoals kleding, te presenteren. Dit is een rek dat zowel op de grond rust als aan de wand gemonteerd is. Je kunt de buizen, buiskoppelingen en de planken geheel naar eigen smaak personaliseren. Denk eens aan een likje verf in het zwart? Zwarte buiskoppelingen met de originele kleur buizen? Daarna kunt u kiezen voor dunne planken of dikkere planken, net wat past bij je eigen smaak. Dit is een rek dan ideaal zou staan in een winkel, maar ook voor thuis. Dit kan bijvoorbeeld perfect een kast zijn voor in de woonkamer, op zolder of in de kelder.

3. Industrieel hoekrek

Hoekrek met buiskoppelingen

Probeer eens een goed rek te vinden perfect in de hoek van de kamer past. Het is vrijwel onmogelijk, te lang, te breed, te laag of te hoog. Met je eigen DIY industriële hoekrek kun je hem vrij eenvoudig aanpassen zodat het rek goed past bij uw interieur en woninginrichting. Een van onze klanten heeft ervoor gezorgd dat de ruimte perfect gebruikt werd. De combinatie van de steigerbuizen, met nette afgelakte planken en de houten panelen achtergrond is een mooi geheel.

4. Rustiek rek

Breed rustiek wandrek

Een rustiek, vrijstaand rek dat over een enorme lengte geplaatst kan worden. Dit rek combineert de rustieke uitstraling van donker hout met buizen met buiskoppelingen samen tot een volledig industrieel rek dat voor enorm voor doeleinden gebruikt kan worden. Met enige aanpassingen kan het zelf als televisiemeubel gebruikt worden, ieder zijn eigen wens.

5. Industrieel wandrek met bureau

Industrieel wandrek met bureau

Afbeelding via Remodelaholic

De donkere houten afwerking met zwarte buizen zorgen voor een fantastische oplossing voor iedere kamer. Rekken voor allerlei spullen zoals speelgoed, fotolijstjes, boeken en huisaccessoires etc. Perfect te combineren wanneer weinig ruimte is voor een bureau. Een elegant en functioneel DIY project!

6. Steigerhouten Rek

Steigerhouten rek

Afbeelding van Houzz

Dit DIY rek is gemaakt met steigerhouten planken, stalen buizen en buiskoppelingen. Het ontwerp zorgt voor een rustieke, vintage look en zorgt voor een vriendelijke uitstraling.

7. Industrieel lichthouten wandrek

Lichthouten industrieel rek

Afbeelding van Swoon Worthy

Eenvoudig en elegant, zo omschrijven wij dit wandrek. Het industriële rek zorgt met het lichte, dikke hout voor een enorm fijne uitstraling. Ideaal te gebruiken voor thuis, in winkelinrichtingen en voor restaurants. Er is gekozen voor bodem- en wandmontage met Kee Klamp voor extra stabiliteit.

8. Kapstok en garderobe

Kapstok en garderobe

Is het een kapstok of is het een volledige garderobe? Het is een beetje van beide! Je kunt eenvoudig je jas ophangen aan de kledinghangers en je handschoenen, shawls of schoenen bovenop opbergen. Een variant hiervan is verkrijgbaar online als industrieel kapstok.

9. Volledig opbergrek

Industrieel opslagrek

Optimaal gebruik gemaakt van de ruimte die er is. Dit industrieel opslagmeubel zorgt ervoor dat het rek helemaal te vullen is van de vloer tot aan het plafond. De indeling van dit rek is eenvoudig aan te passen zodat deze voldoet aan persoonlijke wensen. Plaats hem in de kelder, op zolder, de bijkeuken of in het magazijn om alle spullen op te bergen.

10. Klassiek rek in zwart en wit

Klassiek Interieur Zwart en Wit

Afbeelding via Modern Meals for Two

Een perfect voorbeeld van het creëren van je eigen stijl met buiskoppelingen. Deze witte stijl in de dikke planken en de zwarte buizen zorgen voor een klassieke stijl. De rekken zijn speels gemonteerd op diverse hoogtes en zorgt voor een speels uiterlijk.

11. Bar en restaurantopslag

Industrieel Horeca inventaris

Afbeelding van Vintage Industrial

Dit café gebruikt het voordeel van buiskoppelingen en combineert de opslag van glazen, servies en het kassameubel in het interieur van het café. In de horeca is dit een prima voorbeeld van combineren van functie en een industriële stijl in je inrichting.

12. Plafond en wandrek

Industrieel boekenrek

Dit industriële rek maakt optimaal gebruik van de ruimte in je woning. Waarom worden muren bij het plafond nauwelijks gebruikt? Dit wandrek is gemonteerd aan het plafond en maakt het heel eenvoudig mogelijk om bijvoorbeeld een boekenrek te maken.

13. Wandplanken

Industriële wandplanken

Afbeelding van Chapman Place

Een eenvoudig idee voor decoratie in de badkamer. Wandplanken met buiskoppelingen en korte lengtes buis waardoor je eenvoudig de toilet- en badkameraccessoires kunt opslaan. Een industriële stijl in je badkamer kun je verder nog uitbreiden door een douchestang te nemen in dezelfde stijl.

14. Industrieel tafeltje

DIY Bijzettafeltje en nachtkastje

Afbeelding van The Golden Sycamore

Een nachtkastje kan soms te groot en soms weer te klein zijn. Een industrieel nachtkastje of bijzettafeltje is eenvoudig te maken met buizen, Kee Klamp of Tubeclamps en een IKEA Werkblad. Het originele model was ongeveer 650 euro en het DIY project kostte een stuk minder.

Gerelateerde projecten

Gepubliceerd op 11.10.16, 01:22
WoninginrichtingDirecte link

Comments

Leuke rekken en ideeën. Zelf heb ik van die steigerbuis een kledingrek gemaakt en wat witte kledinghangers gekocht. Staat super hip.

Gepubliceerd door .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken)  on  10/04  at  03:40 PM

Laat je reactie achter

Naam:

Email:

Stad:

URL:

Onthoud mijn gegevens

Geef mij een notificatie bij verdere reacties