NED

Sluiten

Telefoon

088-0040500

Openingstijden

8:00 -18:00

Email

[email protected]

Simplified Building - Koppelstukken voor leuning en hekwerk

Home Weblog Hoe kan je een zwevend bureau maken?

Hoe kan je een zwevend bureau maken?

Zwevend bureau maken

Heb je een eenvoudig te bouwen bureau nodig voor je laptop? Een zwevend bureau is een prachtige manier om een stijlvol, maar toch kostenbesparend bureau zelf te maken. Dit bureau met een industriële stijl past in nagenoeg iedere kamer van je huis. Het zwevend bureau maakt gebruik van de muur en dat bespaart tijd en geld.

Hetgeen dat je verliest aan verplaatsbaarheid dat win je weer door de kostenbesparing.

De kostenbesparing van deze stijl heeft als uitwerking dat klanten van ons al voor 120 tot 140 euro een eigen bureau kunnen maken. Zach heeft hier een DIY project van gemaakt om zelf zijn bureau te maken. Het bureau is gemaakt met LC-58-6 Scharnierende Buiskoppelingen en aluminium buizen. Hij heeft de scharnierende buiskoppeling bevestigd aan het bureaublad, gekocht via IKEA. Zach is nog verder gegaan door het bureau met een aluminium hoekprofiel af te werken.

Bureau - Close-up van hoekprofiel

Zach heeft iets te zeggen over zijn muur gemonteerde bureau:

"Het is een mooie, clean look die mooi staat bij onze stijl van houten panelen, het is zelfs een beetje moderner! Bedankt Simplified! Ik zal zeker vaker gebruikmaken van de Kee Lite koppelingen bij andere DIY projecten.” - Zach

Het is niet moeilijk, je kunt het zelf doen!

Het grootste voordeel van uw woonidee bouwen met Kee Lite buiskoppelingen is het gebruiksgemak. De buis is gekoppeld aan de koppeling met een simpele inbusschroef die een enorme kracht kan houden. Een simpele draai met de inbussleutel en je hebt hem goed al gemonteerd. Het bevestigen van het bureau aan de muur en buiskoppelingen is erg eenvoudig. Of u nu één of twee linkerhanden heeft, het is echt eenvoudig om dit woonidee in uw interieur te krijgen.

De benodigdheden voor uw industrieel bureau

Om dit zwevend bureau te maken door middel van plankdragers heb je het volgende nodig:

 • 4 x LC58-6 Scharnierend voetstuk (~€93)
 • 2 x 90 centimeter gegalvaniseerde stalen buis is bij ons direct verkrijgbaar (~€10). Aluminium buis is enkel verkrijgbaar op aanvraag.
 • Een opmerking over de buislengte – Meet de buislengte die u nodig heeft vanuit de hoek van het bureaublad tot aan de muur. Haal daar dan ongeveer 15 centimeter vanaf door de buiskoppelingen.
 • Bureaublad van uw eigen smaak (prijs varieert)
 • Stuk korter hout om aan de muur te bevestigen. (€4)
 • Schroeven en bouten om de buiskoppelingen te monteren (€4)
 • (optioneel) Aluminium hoekprofiel om aan de onderkant van het bureaublad te monteren. (prijs varieert)

Wie heeft nog meer genoten van dit industriële woonidee?

Het is echt super om te zien welke mensen allemaal inspiratie krijgen van deze industriële stijl. Zij hebben allemaal op een andere manier een industriële stijl gecreëerd in het interieur. Welke industriële woonideën heeft men allemaal toegepast in hun woning?

"Wij hebben een ruimtebesparend bureau gemaakt met LC58-7 Scharnierend voetstuk, gegalvaniseerde buizen en een houten gelamineerd bureaublad. Door de bouw van onze muren zou een traditioneel bureau een enorme ruimteverspilling zijn. Dit industrieel project was kostenbesparend en een aantrekkelijke oplossing.“ - Brad

Industrieel zwevend bureau maken

"Ik wilde een DIY tafel maken waar mijn zonen en ik konden werken aan projecten. Ik heb perfecte foto’s gevonden op de website van Simplified Building. Ik heb Kee Lite scharnierende voetstukken besteld en delen buis. Toen ik het tafelblad binnen had van IKEA had ik wat twijfels over de stevigheid van de constructie door het gewicht. Het heeft geresulteerd dat ik een enorm robuust en prachtige tafel binnen had." - Lou

Een industrieel bureau aan de muur Industrieel bureau gemonteerd aan muur

"Ik heb twee multiplex platen van 2 cm aan elkaar bevestigd. Ik voegde een raamstijl rond de rand toe. Twee dikke beugels zijn bevestigd aan de muur. De beugels zijn bevestigd aan de tafel met L beugels. Ik kocht twee LC 58-8 scharnierende voetstukken en een 105 centimerer buis. Ik heb de huis onder een hoek geplaatst ten opzichte van het bureau en de muur en gemonteerd. Dit is de stevigste plankdrager die ik heb gezien, een stevig zwevend bureau is eenvoudig te maken. Bedankt u voor een geweldig product en de website." - Michael

Muur bureau in industriële stijl

"Onze keuken had al een blok tafel in deze stijl, we wilde nog één voor de kinderen om hun huiswerk te doen. We hebben het ontwerp van ons tafelblok gebruikt om het tegen de muur te monteren. Kee Lite staanders maken het zeer stabiel!" - Dirk

Industriële plankdragers

Je hebt hier genoeg verhalen gezien over industriële woonideeën en met name dan om zelf een zwevend bureau te maken. Onze plankdragers kunt u los bestellen door de plankdragers samen te stellen aan de hand van de Kee Lite onderdelen en de benodigde steigerbuizen.

Enkele tips voor uw DIY project

 • Zaag een (halve) cirkel uit de achterzijde van uw bureau voor het netjes wegwerken van de kabels. Hierdoor kunt u uw bureau mooi afwerken zodat uw industriële bureau de aandacht krijgt en de kabels aan de achterkant weggewerkt zijn.
 • Overweeg een hout hoekprofiel. Juist omdat u een hout bureau kiest met stalen of aluminium buiskoppelingen kan een houtaccent ook een mooi alternatief bieden.
 • Verf het bureau of de buiskoppelingen. Zelfs het lakken of verven kan een bureau een totaal ander uiterlijk geven dat perfect in uw interieur past.
 • Heeft u zelf een voorstel om uw bureau nog mooier te maken? Reageer hieronder met de tips!

Bouw je eigen industriële bureau met Kee Lite, Kee Klamp of Tubeclamps buiskoppelingen. Bekijk onze blogs, bekijk Instagram of Pinterest voor meer inspiratie.

Hulp nodig bij uw project? Neem contact op met onze klantenservice!

Gerelateerde projecten

Gepubliceerd op 23.11.16, 03:51
TafelsDirecte link

Comments

Wat gaaf! Je ziet het niet echt vaak, zo’n zwevend bureau.

Gepubliceerd door Prixos  on  01/06  at  11:16 AM

Nog wat industriële draadmanden erbij en het plaatje is helemaal af.

Gepubliceerd door .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken)  on  11/08  at  02:46 PM

Laat je reactie achter

Naam:

Email:

Stad:

URL:

Onthoud mijn gegevens

Geef mij een notificatie bij verdere reacties