Bouw een industrieel bed met hoofd en voetbord

Industrieel bed frame met voetbord

De derde in onze serie industriƫle bedden, ons Camden bed frame welke net zo simpel zelf te bouwen is als al onze andere bedden. Hij is daarnaast ook enorm stevig, ziet er heel goed uit en is beschikbaar in 4 afmetingen. Twee personen zijn benodigd om dit bed te monteren en voor montage is allen een inbussleutel benodigd.


Afmetingen: leverbaar in eenpersoons, small tweepersoons, standaard tweepersoons en kingsize

Materialen: Galvaniseerde stalen buis met buisklemmen

Afwerking: Galvaniseerd staal (niet gespoten)

Bestel de Camden Bed set

  • Eenvoudig te monteren
  • Robuust
  • Eigen lattenbodem toevoegen
  • Eenvoudig aan te passen aan je wensen
Bouw hem zelf

Roy is kortgeleden verhuisd naar een moder appartement en heeft besloten dat hij zijn slaapkamer een industrieel thema wil geven. Het Camden bed frame leek een uitstekende keus voor het minimalistische design dat Roy wille bewerkstelligen in zijn slaapkamer.

Roy koos het kingsize bed welke hij monteerde in minder dan een uur tijd.

Inhoud doe-het-zelf industrieel bed

Inhoud van doe het zelf industrieel bed

Roy is als eerst gestart met de montage van het voetbord. Met buisklemmen heeft hij de buizen verbonden om zo het voetbord te realiseren. Als je met het voetbord start, zorg er dan voor dat je ook de 10-6 erin steekt die de buis vasthoudt ter ondersteuning van je lattenbodem.

doe het zelf montage van een bed met industriele looks

Industrieel bedframe gemaakt uit buizen en buisklemmen

Met behulp van een rolmaat zorgde hij ervoor dat de dunnere buizen in het voetbord op gelijke afstand van elkaar geplaatst werden. Uiteindelijk monteerde hij de flenzen aan de uiteindes van de poten van het voetbord.

Industrieel bed gemaakt uit buizen en buisklemmen

Industrieel ogend bed gemaakt uit buizen en buisklemmen

Toen het voetbord gemonteerd was, begon Roy aan het hoofdbord gebruikmakend van dezelfde techniek. Hij zorgde ervoor dat hij niet vergat de grotere buisklemmen in het midden te plaatsen welke uiteindelijk de lattenbodem gaan ondersteunen, zoals hierboven te zien is.

De volgende stap was het verbinden van het hoofdbord en het voetbord door middel van de lange stukken buis. Roy startte aan de ene kant en verbond later de andere kant met elkaar:

Als laatste stap plaatste hij de latten welke de lattenbodem vormden, deze heeft hij aangeschaft en op maat laten zagen door de plaatselijke doe het zelf winkel.

Bestel de Camden Bed set

  • Eenvoudig te monteren
  • Robuust
  • Eigen lattenbodem toevoegen
  • Eenvoudig aan te passen aan je wensen
Bouw hem zelf

Als je op zoek bent naar een bed met lattenbodem welke niet verplicht vastgemaakt hoeft te worden op de buizen van het frame, wij laten je zien hoe je er zelf een kan maken op deze pagina:Op zoek naar een ander industrieel bed?

Bekijk ons assortiment industriƫle bedden gemaakt van buizen en buisklemmen


Hulp nodig?

Test

Ons team helpt je graag met je project!

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.