Case study: BoxBolt gebruikt om een spoorweg reling te installeren

BoxBolt gebruikt voor spoorweg reling

In 2014 is het spoorwegtraject Oxford-Bicester in Engeland gerenoveerd en omgebouwd naar een lijnverbinding waarop hoge-snelheids treinen kunnen rijden met snelheden tot wel 160 km/u. De renovatie betrof ook het verhogen van de algemene veiligheid langs het spoor door het plaatsen van een reling over de gehelde lengte van het traject. BoxBolt is hiervoor gebruikt om de reling aan de grond te bevestigen.

Het bevestigen van 8 kilometer beveiligings reling met behulp van BoxBolt

De reling welke langs de spoorbaan aangebracht diende te worden werd gerealiseerd met behulp van Kee Klamp buiskoppelingen en buizen. Vanwege de beperkte tijd en middelen werd besloten dat een modulair systeem de eenvoudigste en meest kostenefficiente oplossing hiervoor was. Nu de samenstelling van de reling vast stond, diende alleen nog te worden bepaald hoe de reling aan de vierkante, holle stalen balken op de grond bevestigd zou gaan worden.

BoxBolt used for train line guardrail

Optie 1: Standaard bouten gebruiken om de reling op het staal te bevestigen?

Hoewel het eenvoudig is om een Kee Klamp systeem te bevestigen met behulp van standaard bevestigingsmaterialen op bijna iedere ondergrond, was het in deze situatie niet mogelijk. In deze situatie diende de reling bevestigd te worden aan de bestaande stalen ondergrond, de spoorwerkers hadden geen toegang tot de onderkant van de stalen ondergrond en het openslijpen van de stalen ondergrond zou onvoorzienbare problemen met zich mee hebben gebracht. Dit betekende dat de bevestiging met behulp van traditionele bouten om de reling te plaatsen in deze situatie geen optie was.

BoxBolt used for train line guardrail

Optie 2: Waarom niet lassen?

Het lassen van de reling op de bestaande stalen constructie is ook overwogen, echter zouden er dan gespecialiseerde vakmensen benodigd zijn wat enorm veel kosten met zich mee zou brengen en tijd rovend zou zijn. Gelaste bevestigen zijn daarnaast gevoelig voor corrosie, wat inhoud dat de duurzaamheid van het systeem automatisch verminderd zou worden bij een gelaste verbinding.

BoxBolt used for train line guardrail

Optie 3: BoxBolt voor bevestiging op holprofielen loste deze problemen op

Box Bolts zijn bouten welke gebruikt worden indien er geen toegang is aan een zijde van de staalconstructie, wat hier ook het geval was. Met behulp van ons BoxSok opzetstuk, kon iedere BoxBolt bnnen enkele seconden bevestigd worden. BoxSok past op een willekeurige sleutel, stel de juiste kracht in en bevestig de BoxBolt eenvoudig op zijn plaats.

Hieronder demonstreren wij hoe de BoxBolt werkt:


Waarom BoxBolt?

Easy to Assemble

Eenvoudige montage

Lassen niet benodigd

Railing

Toepasbaar met buiskoppelingen

Werkt goed samen met een buis en buiskoppeling constructie

meet-goals

Solide bevestiging

Betrouwbare verbinding tussen staalconstructies

Insured

Geen corrosie

Duurzaam en eenvoudig te onderhouden

Het eindresultaat

De volledige reling is geinstalleerd eind 2015, hiervoor zijn ongeveer 10.000 BoxBolts gebruikt. Hoewel dit als een enorme taak klinkt, was de installatie een eenvoudig proces dankzij de Kee Klamp buiskoppelingen en BoxBolts.

BoxBolt used for train line guardrail


Hulp nodig?

Test

Onze experts helpen je om de juiste materialen samen te stellen voor je project.

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.