NED

Sluiten

Telefoon

088-0040500

Openingstijden

8:00 -18:00

Email

[email protected]

Simplified Building - Koppelstukken voor leuning en hekwerk

Home Over ons

Over Simplified Building

Wij geloven dat de beste dingen in het leven simpel zijn! Natuurlijk is dit niet helemaal waar. Eigenlijk moeten we ook niet met teksten strooien die goed zouden staan op een bumpersticker en er dan vanuit gaan dat je ons gelijk begrijpt. Als we echt willen dat je begrijpt wat we bedoelen, dan moeten we met wat meer woorden uitleggen wat wij verstaan onder “simpel”.

De zaken simpel houden is niet hetzelfde als ze vereenvoudigen. Soms zorgt het 'versimpelen' van complexe zaken ervoor dat ze juist verwarrender worden en het nog ingewikkelder wordt dan wanneer je simpelweg onwetend bent. Simpel betekent niet makkelijk. Eenvoud kost meestal veel tijd en moeite. Bij top bouwers lijkt alles eenvoudig (en voor hen is dat ook zo), maar het heeft veel pijn en moeite gekost en met vallen en opstaan is er veel geleerd.

Door zaken te versimpelen, willen we mensen niet van het leerproces beroven. We willen de muur afbreken die er voor zorgt dat experts en niet-experts niet met elkaar kunnen communiceren. Het beeld van onvermogen ontstaat doordat diegene die 'weten hoe en doen' om de een of andere reden niet communiceren met hen die 'niet weten, maar wel willen'. Veel experts zijn gestopt met leren van andere experts, maar leren nu door het beantwoorden van de vragen van minder deskundigen.

Door zaken te versimpelen willen we stimuleren dat problemen tijdens het bouwen creatiever worden opgelost. We hopen dit te bereiken door het aanbieden van eenvoudige bouwstenen en oplossingen om zelf te creëren en te implementeren, zonder dat daar het toezicht van een expert bij nodig is. We willen dit doen door hen die 'het nog niet hebben, maar willen hebben' en hen die 'hebben en kunnen' met elkaar in verbinding te brengen. Door deze twee groepen samen te brengen hopen we dat er nieuwe ideeën geboren en uitgevoerd worden op een manier die voldoening geeft en een beloning is voor alle betrokkenen.

Om de zaken simpel te houden, moet je durven toe te geven dat experts niet in een bubbel leven. We zijn geen bouwexperts, maar we bezitten wel een bepaalde mate van expertise in het oplossen (mogen we zeggen versimpelen) van problemen. Wij hebben gekozen voor de kunst/wetenschap/het proces van het bouwen, omdat dit ons de mogelijkheid biedt het werk van de geest en de handen op een logische manier samen te brengen. Wij geloven dat de realiteit niet wordt gevonden in het scheiden van denken en doen, maar juist in het samenvoegen van die twee zaken. En waar kan dat beter dan in de bouw.