10 ideeën voor rekken in industriële stijl om zelf te bouwen

Of u nu een industriële stellingkast, een boekenkast of gewoon een rek zelf wilt maken. In dit artikel vindt u 10 zelfgebouwde, industriële rekken en opslag ideeën.

Sommige van hen zijn gemakkelijk na te bouwen, anderen bieden een grotere uitdaging omdat de rekken iets moeilijker in elkaar zitten. Voor allen geld ook hier, indien u hulp nodig hebt bij het realiseren van uw project

1. Rek in S-vorm

Rek in S-vorm

Het S-vormige rek wordt aan slechts zes punten aan de muur bevestigd. Het rek hangt veilig aan de muur zonder dat het de vloer of het plafond raakt. Persoonlijk vind ik dit rek geweldig omdat de industriële buizen goed te combineren zijn met het donkere hout. Deze constructie als rek geeft een erg stabiele en duurzame oplossing voor boeken en spullen.

2. Wandrek van gecoate buizen

Wandrek van gecoate buizen

De kosten om het rustieke, industriële rek van SilvieLiv.Blogspot.com te bouwen zitten rond de 150 euro. Dit mooie meubel kunt u aanpassen geheel naar uw eigen stijl zodat het rek past bij uw interieur. Het is ook mogelijk om, zoals getoond op de foto, de metalen buis te coaten in een kleur. Op deze manier kunt u het rek geheel naar eigen wens maken als u niet houdt van de natuurlijke/industriële kleur van de buizen.

3. Wandrek zonder te boren

Wandrek zonder te boren

Voor het bouwen van dit rek heeft men geen boormachine nodig! Designer Adam van AwaitingInspiration.com heeft alleen maar buizen, buiskoppelstukken en spanning gebruikt. Het rek zit geklemd tussen plafond en vloer. Om beschadiging aan het plafond te voorkomen, is een plank tussen het plafond en de koppelstukken aangebracht. Het rek is verstelbaar en past perfect in de slaapkamer of kleine ruimtes in bijvoorbeeld gehuurde woningen.

4. Modern televisierekHet boekenrek van Duncan Wilkinson (DIY Entertainment Center) is dankzij Tubeclamps een vrijstaande unit. Tubeclamps maakt het mogelijk om de buizen in bijna alle richtingen te verbinden. Het meubel kan, door de hoge stabiliteit gemakkelijk zonder demontage, in zijn geheel worden verplaatst.

5. Keukenrek

Keukenrek

Blogster Ana White maakte met behulp van koppelstukken haar droom over een industrieel keukenrek waar. Het donkere hout en de gegalvaniseerde buizen passen prachtig samen.

6. Wandrek voor schuine plafonds

Wandrek voor schuine plafonds

Dit rek past perfect aan de muur, onder het schuine plafond, zonder dat het veel licht van het raam wegneemt. Het krachtige hout, de industriële gegalvaniseerde buizen en de verschillende afstanden tussen de afzonderlijke planken bieden u een functioneel, en ruimtelijk rek. U kunt de plankafstand zelf bepalen. hierdoor bied dit rek voldoende ruimte voor een doordachte opstelling van boeken en andere dingen.

7. Wandrek met variabele tussenruimtes

Wandrek met variabele tussenruimtes

De duidelijk gedefinieerde lijnen van dit industriële rek geven de ruimte een minimalistische look. De bouwer van dit project heeft het rek zo ontworpen dat er tussen elk schap nog plaats is voor decoratieve elementen, zoals schilderijen aan de muur of beelden van diverse afmetingen.

8. Het wandrek dat uitgebreid kan worden

Het wandrek dat uitgebreid kan worden

De twee rekken die door Elsie en Emma van A Beautiful Mess gemaakt werden, zijn snel en flexibel te maken. Ze zijn tevens uit te breiden zijn als dat nodig is. De zelfgebouwde rekken op wielen zijn snel en gemakkelijk te verplaatsen. Deze eigenschappen maken dit idee een ideale tijdelijke of permanente oplossing voor het bewaren van allerlei spullen.

9. Badkamerrek

Badkamerrek

Dit rek werd oorspronkelijk gepubliceerd in het Duitse doe-het-zelf-blad “Selber Machen”. Industriële rekken bieden veel opbergruimte doordat men zelf de plankafstand kan bepalen. Zo is dit rek bijvoorbeeld uitermate geschikt voor de handdoeken, hygiënische artikelen en decoratieve elementen van dit huishouden. Dit rek zou er ook goed uitzien in de slaapkamer, woonkamer, kinderkamer of in de garage.

10. Industrieel rek in vintage stijl

Industrieel rek in vintage stijl

Dan Faires van HGTV kwam aanzetten met dit adembenemende industriële rek van oud hout en zwarte buizen. U kunt ook een vintage look maken met lichtgekleurd hout en gegalvaniseerde stalen buizen. Wat uw stijl ook is, of uw budget, we hopen dat deze projecten u inspireren om een industrieel rek te bouwen.

Hulp nodig?

Test

Ons team helpt je graag met je project!

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.