5 ideeën over het integreren van een industriële stijl in een appartement of huis

Als het om industriële stijl gaat, vraagt men zich vooral af of een meubel gemaakt uit buizen thuis wel zal passen.

Bij mij duurde het een tijdje voordat ik overtuigd was van de voordelen van deze stijl.

De industriële buizen zijn heel goed te combineren met de vintage stijl, de Marokkaanse stijl, maar ook met de moderne en minimalistische interieurstijl. Meubels uit buizen zien er niet alleen interessant uit, maar zijn ook zeer stevig. Veel mensen durven echter nog steeds niet te kiezen voor deze stijl. In dit artikel wil ik jullie ervan overtuigen dat meubels gemaakt van buizen heel goed met andere stijlen harmoniëren.

1. Woonkamer in industriële stijl

Woonkamer in industriële stijl

Op de foto’s kan je zien hoe de industriële stijl erg veel bijdraagt aan de retro-inrichtingsstijl en de moderne stijl van de woonkamer. De krantenhouder van Tubeclamps buiskoppelstukken bevindt zich in de Superbude St. Pauli Hostel in Hamburg en werd ontworpen door het inrichtingsbedrijf Dreimeta. Of we nu vintage fauteuils of zeer elegante meubels thuis hebben staan, de buizen zien er altijd interessant uit en laten zich zeer goed combineren met andere stijlen.

2. Slaapkamer in industriële stijl

Slaapkamer in industriële stijl

Slaapkamer in industriële stijl

Op deze foto's zie je hoe perfect de buizen bij de Marokkaanse en vintage stijl van de slaapkamer passen. De meubelstukken uit buizen en Tubeclamps buiskoppelstukken bieden zeer veel stabiliteit en zijn daarom perfect om een bedframe te bouwen. Zoals blijkt uit de foto's past het frame perfect bij variërende interieurstijlen.

3. Badkamer in industriële stijl

Badkamer in industriële stijl

Men kan ook zeer interessante badkamerrekken bouwen in de industriële stijl. Dit rek werd oorspronkelijk gepubliceerd in het Duitse doe-het-zelf-blad “Selber Machen”. De buizen kunnen voorzien worden van een coating. Ze zien er ook zeer goed uit in felle kleuren als blauw en beige.

4. Kantoor/werkkamer in industriële stijl

Kantoor/werkkamer in industriële stijl

Vooral in deze projecten is te zien hoe creatief je kunt zijn met Tubeclamps buiskoppelstukken. De buizen passen uitzonderlijk goed bij glas en hout en zijn daarom ook geschikt voor kantoren en werkkamers. Deze unieke vergadertafel (linksonder) is ontworpen door Kyle uit Kansas die de inspiratie ervoor op onze website heeft gevonden.

5. Ideeën voor de tuin

Ideeën voor de tuin

Buizen gecombineerd met Tubeclamps buiskoppelstukken zorgen, zoals eerder vermeld, voor stabiliteit en hoge kwaliteit. Daarom zijn ze perfect als ondersteuning voor tuinplanten. Op de foto aan de rechterkant is een complete grillkeuken te zien die gebouwd werd voor de tuin.

Ik hoop dat ik je in dit artikel kon laten zien hoe goed de industriële stijl met andere stijlen op verschillende locaties (binnen en buiten) gecombineerd kan worden. Daarmee wil ik jullie vooral laten zien hoeveel mooie meubels je zelf uit buizen kan bouwen.

Heb je nog nooit een meubelstuk gebouwd? Neem dan contact op met ons. Onze bouwexperts helpen je graag.

Hulp nodig?

Test

Ons team helpt je graag met je project!

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.