Bouw een designtafel met muurmontage

creeer eenvoudig een designtafel die zowel aan de muur als aan de vloer bevestigd word


Een designtafel maken welke zowel aan de muur als de grond bevestigd wordHet gebruik van losse Ikea-producten om iets echt unieks te maken, is een populaire doe-het-zelfbenadering op het internet en dit project is niet anders. Deze unieke wandgemonteerde tafel maakt gebruik van een tafelblad van Ikea terwijl hij een voetsteun gebruikt, gebouwd met buizen en Tubeclamps buiskoppelingen, om stabiliteit te bieden aan de tafel. De tafel is gebouwd door een van onze klanten, Bob, die een tafel / bureau nodig had voor gebruik in zijn kleine appartement. Nadat hij onze koppelstukken eerder had gebruikt om een werkbank en een salontafel te bouwen, besloot Bob om opnieuw Tubeclamps buiskoppelingen te gebruiken om een prachtige tafel te maken. In dit project bespreken we de details van Bob's wand- en vloergemonteerde tafel, de hulpstukken die nodig zijn om het voetstuk te bouwen en hoe alles te monteren. Bob's tafel heeft een eenvoudig ontwerp dat buizen en buiskoppelingen gebruikt om de tafel aan de ene kant te ondersteunen, terwijl het andere uiteinde aan de muur is bevestigd. De afgewerkte tafel is 130cm lang, 75cm breed en 90cm hoog. Het tafelblad zelf is een tafelblad van Ikea. De oorspronkelijke afmetingen van de bovenkant waren 155 x 75. Bob wilde echter dat de tafel een beetje korter werd in de lengte, dus zaagde hij er 125cm vanaf. Dit stuk werd toen gebruikt als een accent op de muur om de moderne look van de tafel te realiseren. Om de tafel aan de muur te bevestigen, gebruikte Bob een houten plank aan de onderkant van het tafelblad en de afgekorte lengte aan de bovenzijde. Het tafelblad is in wezen ingeklemd tussen deze twee planken. Bob gebruikte toen 3 houtschroeven om omhoog te komen door de eiken plank, door het tafelblad, en in het afgezaagde deel wat aan de muur bevestigd is, om alles met elkaar te verbinden. Hij schilderde ook de koppen van elke schroef in gegalvaniseerde verf om overeen te komen met de buiskoppelingen die hij gebruikte. Over het algemeen waardeerde Bob de eenvoud, het gebruiksgemak en de robuustheid van het gebruik van Tubeclamps buiskoppelingen om de tafel te bouwen.


Voorbereiding

Het monteren van het voetstuk is redelijk eenvoudig, met slechts een paar benodigde koppelingen om het te maken. Gebruik de onderstaande stappen als richtlijn bij het monteren van de poot:


stap 1

Er is geen exacte volgorde voor het samenstellen van de ondersteuning. Bij het bevestigen van het T stuk, zal je waarschijnlijk de horizontale lengte van de pijp eerst willen bevestigen, omdat deze pijp door de koppeling zal schuiven en werken als een "stop" voor de verticale pijp die in de onderste opening gaat (het best geïllustreerd in het schema hier onder).


Stap 2

Elke fitting heeft een stelschroef om deze vast aan de buis te bevestigen


Stap 3

Dit kan worden aangedraait met een inbussleutel. Wanneer je elke koppeling op zijn plaats hebt, mag je de stelschroef vastdraaien om hem aan de buis te bevestigen. Elke muurkoppeling heeft vier verzonken gaten voor de montage van het tafelblad, zoals hier onder weergegeven.


Stap 4

Houtschroeven zijn waarschijnlijk de beste optie bij het bevestigen van een vergelijkbaar tafelblad. Met de muurkoppelingen bevestigd aan het tafelblad is de tafel nu voltooid. Je kan ervoor kiezen om de muurkoppeling aan de voet van de poot op de vloer te bevestigen als je dat wilt. Dit zal een beetje meer stabiliteit toevoegen, maar zal natuurlijk gaten in de vloer veroorzaken, wat een probleem zou kunnen zijn als je ooit de tafel zou verplaatsen. Dus wil je waarschijnlijk eerst kijken hoe stevig de tafel aanvoelt zonder dit te doen.


Hulp nodig om deze tafel te bouwen?

We hopen dat je dit project leuk vond en dat het je motiveert om je eigen bouwproject te starten. Als je hulp nodig hebt bij je project, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team. Tenslotte, wanner je updates over toekomstige projecten zoals deze wilt ontvangen, raden we je aan om jezelf in te schrijven op onze project nieuwsbrief met daarin de laatste projecten.


Bestel de buiskoppelingen welke benodigd zijn om dit project na te bouwen

Eigenschappen:

  • Lengte: 130cm
  • Breedte: 75cm
  • Hoogte: 90cm
  • Montagetijd: 30 min
  • Niveau: Eenvoudig

Materiaal:

  • Gegalvaniseerde buizen
  • en buiskoppelingen

Wat word er meegeleverd:

Buiskoppelingen
3x Muurkoppeling
2x Kniestuk
1x T-stuk Buizen

Wat niet:

Tafelblad
Houten plank

Hulp nodig?

Test

Ons team helpt je graag met je project!

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.