Bouw een L-vormig bureau

Eigen L-vormig Bureau maken

Dit robuuste, L-vormig bureau bestaat uit Tubeclamps koppelingen met buizen die zwart geverfd zijn. Het is een blokbureau, beide lengtes hebben een rechthoekig karakter en de poten van het bureau zijn ondersteund met horizontale stalen buizen.

Dit is een project geweest dat wij hebben binnengekregen via Corey. Allereerst hartelijk dank voor het insturen van je project! We gaan zijn project hieronder toelichten zodat je zelf meer inzicht krijgt hoe zijn project tot stand is gekomen. We nemen jullie mee naar de onderdelen die Corey nodig had, extra functies en hoe dit allemaal compleet is gemaakt in dit bureau.

Onderdelen nodig voor dit bureau:

Onderdelen bureau maken

De onderdelen die nodig waren om het bureau te maken:

8x Kort T-stuk buiskoppelingen
8x Voetstuk buisskoppelingen
4x Kruisstuk buiskoppelingen
5x Hoekstuk open buiskoppelingen
Verschillende Buislengtes
Grizzly Butcher Block Table Top

Eigenschappen

Buizen verven

Corey heeft ervoor gekozen om de buizen te voorzien van zwarte verf met een spuitbus. De buizen zijn zwart, maar de buiskoppelingen blijven origineel in de stalen uitstraling. Dit geeft een unieke uitstraling aan het industriële uiterlijk van je bureau. De donkere kleur van je buizen combineren erg goed met de lichte kleur hout dat gebruikt is als bureaublad. Dit bureau krijgt zodoende een erg mooi uiterlijk!

Om de buis te schilderen, duwde Corey de buis in een stuk karton om de buis rechtop te laten staan. Dit gaf hem eenvoudig 360 graden bereikbaarheid tot de buis om zo efficiënter te verven.

Hoe ziet dit er compleet uit:

Bureau L-vormig

Om het compleet te maken, Corney heeft dit bureau gemaakt nadat hij inspiratie kreeg via onze collega’s uit de Verenigde Staten. Het conceptontwerp van het vorige bureau is hier te vinden.

De buizen en buiskoppelingen zorgen voor het frame van dit bureau en het bureaublad wordt bevestigd op het frame. De Voetstuk koppelingen zorgen voor de ondersteuning van het frame met het bureaublad. Corney heeft er niet voor gekozen om ook nog voetstukken aan de onderkant te plaatsen. De Kruisstuk buiskoppelingen, samen met de Kruisstuk Open buiskoppelingen zorgen voor het creëren van de rechte hoeken in dit frame.

In de bovenstaande afbeelding is goed te zien waar de Voetstuk buiskoppeling met het bureaublad is bevestigd. Ook is te zien dat de buis verticaal door de Kruisstuk koppeling heen gaat en twee stukken buis horizontaal koppelt. Dit stuk is essentieel voor de ondersteuning van het bureauframe. De Hoekstuk Open buiskoppeling zorgt voor een rechte hoek zodat er een L-vormig bureau gemaakt kan worden.

Bureau Industriële stijl

In deze afbeelding zien we ook weer dat de Hoekstuk Open buiskoppeling ervoor zorgt dat het bureau van richting veranderd.

De buiskoppeling Kort T-stuk zorgt ervoor dat op de uiteinden extra ondersteuning is voor het bureau. Dit zorgt voor een robuuste en stabiele basis van je tafel of bureau. We kunnen hier duidelijk zien dat buiskoppeling Hoekstuk Open ervoor zorgt dat het bureau van richting veranderd in de hoek.

Doe-het-zelf bureau

Na alles te hebben gezien over de totstandkoming van dit prachtige bureau, kunnen wij niets anders doen dan Corey bedanken voor zijn project. Het is altijd heel fijn om projecten per e-mail te krijgen van klanten die een leuk industrieel project hebben gemaakt. Ook hopen wij dat dit project handig is geweest voor het bouwen van je eigen creatie. Bekijk onze reeds gepubliceerde blogs en krijg inspiratie om zelf een tafel, kledingrek, speeltoestel of bureau te maken. You name it!

Bekijk onze kant-en-klare tafelsets die eenvoudig zijn te bestellen via onze website. Daarnaast is het mogelijk om met ons contact op te nemen zodat wij kunnen helpen met het ontwerp van je creatie! Wij werken aan passend ontwerp totdat je helemaal tevreden bent!

Hulp nodig?

Test

Onze experts helpen je om de juiste materialen samen te stellen voor je project.

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.