Bouw eenvoudig een bureau uit buizen en glasBouw eenvoudig een bureau uit buizen, koppelingen en glas

Het bouwen van een bureau met een glazen bovenkant kan uw bureau een moderne en elegante uitstraling geven. Bij het bouwen van een glazen blad moet je echter eerst beslissen met welk type bureauframe je het gaat koppelen en hoe je dat frame daadwerkelijk gaat monteren.
Het koppelen van de glazen bovenkant met een houten bureauframe is een optie, maar bouwen met hout vereist ervaring en kan tijd kosten, afhankelijk van de stijl van het frame dat je maakt.
Voor een eenvoudigere aanpak, en naar onze mening, een meer verfijnde en industriële look, kun je de bovenkant koppelen met een metalen buisframe (dat vervolgens kan worden geverfd indien gewenst).

Met de Tubeclamps fittingen en buizen kan je een bureau onderstel zoals hierboven in de afbeelding maken zonder enige eerdere bouwervaring of dure gereedschappen nodig te hebben (het bureau word gemonteerd met alleen een inbussleutel).
Bovendien kun je een ontwerp maken zoals het ontwerp in dit voorbeeld of een van onze meer dan 80 verschillende koppelingen gebruiken om je eigen ontwerp te maken. We hebben zelfs kant-en-klare bureau-sets voor degenen die een nog eenvoudigere oplossing willen.

In dit bericht gaan we dit moderne ontwerp echter bespreken met onze klant Rob. Het bureau van Rob maakt gebruik van slechts één type fitting en in dit artikel gaan we in op de details van het project van Rob en hoe je er zelf een kunt bouwen die er precies zo uitziet.
Dus laten we een kijkje nemen ...

Rob's glazen bureau details:


Het bureau van Rob is opgebouwd met behulp van buizen en buiskoppelingen om het frame te creëren in combinatie met een op maat gemaakt glazen blad om het geheel te voltooien.
De glazen bovenkant rust op zes punten op de uiteinden van de buis. Op elk van deze punten wordt een rubber krasbescherming op de buis en tussen de glazen bovenkant geplakt, zodat de bovenkant op zijn plaats blijft en niet wordt bekrast door buisuiteinden.
Alle buizen zijn vervaardigd uit gegalvaniseerd staal dat is gekleurd met een witte poedercoating.
Het onderstel is 120cm lang x 60cm breed x 80cm hoog en de glazen bovenkant zelf is 140cm lang en 70cm breed.
De glazen bovenkant heeft een zeer aparte uitstraling dankzij de blauwachtige tint en het rastervormige patroon.


Laten we nu eens kijken naar hoe het bureau gemonteerd werd, zodat je er een kunt bouwen die er precies hetzelfde uitziet.
Het bureau van Rob heeft een uniek ""uitstekend"" ontwerp dat gebruik maakt van het type fitting:


De kruisklem is het enige type fitting dat wordt gebruikt in het bureauframe. Het bureauframe gebruikt in totaal 14 kruisklem koppelingen.
De kruisklem koppeling maakt gebruik van een kruisontwerp waardoor de pijp volledig in één richting kan schuiven en de buis volledig in de andere richting kan schuiven. Rob gebruikte echter de fittingen om de verbindingen te maken op elke hoek van het frame en liet de pijp alleen door de fitting schuiven totdat hij net de rand van die fitting had bereikt. U kunt de blootliggende (open) uiteinden van de pijp op deze verbindingen zien (in de afbeelding hierboven). Rob koos ervoor om de blootgestelde uiteinden van de buis te houden. Als alternatief zou een plug kunnen worden gebruikt om deze blootgestelde uiteinden af ​​te dekken. Een plug kan ook op de onderkant van de tafelpoten worden gebruikt. Als je gewoon een eenvoudig bureau wilt bouwen en wilt combineren met een glazen tafelblad (of een ander tafelblad), maar je wilt geen aangepast ontwerp gebruiken, raden we je aan om een ​​kijkje te nemen op ons bureau en onze tafel. kits voor een eenvoudige aanpak. Met deze sets selecteert u gewoon de kit die u leuk vindt en voert u de gewenste afmetingen in voor hoogte, lengte en diepte. Vervolgens kunt u het frame combineren met elk gewenst tafelblad. Als je hem exact wilt bouwen zoals je wilt, kun je hier de inspiratie vinden . We raden je echter ook aan om naar onze compleet assortiment van buiskoppelingen te kijken om te zien of je daar iets kunt gebruiken om je eigen ontwerp te maken. Tenslotte, als je hulp nodig hebt, aarzel dan niet om ons team om hulp te vragen. Of je nu hulp nodig hebt bij het bedenken van het daadwerkelijke ontwerp, hulp bij het uitzoeken van de hulpstukken die je nodig hebt voor je project, of je problemen hebt met het samenstellen van je project, ons projectteam is hier om al je vragen te beantwoorden. "

Bekijk onze tafel & bureau-sets

bekijk kant en klare sets

Wij hebben een aantal eenvoudig te monteren kant-en-klare sets beschikbaar.

Bekijk en bestel ze online.

Tafel & Bureau Sets

Hulp nodig?

Test

Ons team helpt je graag met je project!

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.