10+ Ideeën om je eigen fitness voor thuis te maken

Abonnemtskosten voor de sportschool lopen al snel op. En als je dan eindelijk een keer tijd hebt om te gaan, is het hartstikke druk. Complete fitnesstoestellen voor thuis kunnen behoorlijk prijzig zijn, ze zijn vaak erg zwaar en lastig te verplaatsen. In plaats daarvan kun je natuurlijk ook je eigen thuis gym bouwen.

Om te laten zien dat het helemaal niet moeilijk hoef te zijn om je eigen fitnesstoestel te bouwen, hebben wij hier wat projecten verzameld om je wat ideeën te geven. Deze kun je allemaal zelf maken met Tubeclamp koppelingen en buis.

Tubeclamps zijn zeer sterk en eenvoudig in gebruik. Ook kun je ze steeds weer opnieuw gebruiken. Omdat ze van gegalvaniseerd staal zijn gemaakt, kun je ze zowel binnen als buiten gebruiken.

Ze worden veel gebruikt bij sport- en speeltoestellen en zelfs complete opstellingen voor evenementen. Maar je hoeft voor thuis natuurlijk zo'n uitgebreide opstelling te maken. Om je even te helpen met je creativiteit, volgen hier wat projecten ter inspiratie.

Simple Fit Workout and Power Tower

Simple Fit Workout Tower

Wij hebben een kit samengesteld voor dit project: https://simplifiedbuilding.nl/kits/fitness-voor-thuis/workout-tower

Onze Simple Fit Workout Tower is een veelzijdig alles-in-één fitnesstoestel wat zo eenvoudig mogelijk ontworpen is en in een mum van tijd overal geïnstalleerd kan worden, waardoor je hem ook makkelijk kan verplaatsen. Gemaakt van zwaar staal, is dit toestel gemaakt om jarenlang me te gaan. Je kunt er diverse spiergroepen mee trainen voor een volledige training.

Deze Simple Fit Workout Tower kun je gebruiken voor diverse oefeningen zoals bijvoorbeeld: pull-ups, chin-ups, dips, buikspieroefeningen, push-ups en sit-ups.

De toren is ontworpen met het idee dat gezond en verantwoord sporten thuis gemakkelijk moet kunnen zijn. (Al voelt het misschien niet zo makkelijk als je midden in een oefening zit.)

Verstelbare Pull-Up Bar

DHZ Verstelbare Pull-Up Bar

Deze pull-up bar is gebouwd door een klant om chin-ups te trainen voor een groot sport evenement. Maar je hoeft natuurlijk niet aan een groot evenement mee te doen om er zelf één te bouwen.

De pull-up bar is volledig vrijstaand en staat als een blok wanneer je je oefeningen doet. Het voordeel van een vrijstaande constructie zoals deze, is dat je deze tot bijna iedere hoogte kunt bouwen die je wilt. Daarnaast is het altijd weer gemakkelijk te demonteren om ergens anders te plaatsen of tijdelijk op te ruimen.

Pijp Pull-Up Bar

Dit is natuurlijk niet het enigste ontwerp wat mogelijk is. Het voorbeeld hierboven lijkt er veel op, maar we hebben ook voorbeelden gezien waar de constructie aan de muur bevestigd is.

Bouw Een Home Gym Van Industriële Buis

Deze crossfit constructie is gebouwd in meerdere verschillende hoogtes en is sterk genoeg om met meerdere mensen tegelijk aan te oefenen. Aangezien een groot deel van crossfit gaat om het samen sporten, is deze constructie daar voor gebouwd.

Pijp Pull Up Bar

En nog een mooi voorbeeld van een pull-up bar. Bij dit project zijn er meerdere toestellen geplaatst voor een kleine fitness klas.

Dip Toestel Voor Thuis

Homemade Dip Station

Voor dit dip toestel zijn voornamelijk dikke houten balken gebruikt. Vervolgens zijn er Tubeclamps toegevoegd om de dip buizen op het frame te laten rusten. De buizen zitten met kragen vast aan het toestel zodat deze niet kunnen gaan schuiven

Bovenin het toestel zijn de pull-up bars bevestigd met voetplaten, hierdoor wordt het geheel een stevige contstructie.

DHZ Balans Stang

DHZ Balans Stang

Een leuk voorbeeld van hoe eenvoudig je zelf een toestel kunt bouwen. De buizen zijn met hoekstukken aan elkaar bevestigd en aan de uiteinden zijn plastic doppen gemonteerd. Handig als je met parkour wil beginnen of een je balans wilt oefenen.

DHZ Squat Rek

DHZ Squat Rek

Een squat rek is niet meer weg te denken uit de sportschool. De meeste complete constructies zijn grote kooien die soms erg prijzig kunnen zijn en lastig passen in kleine ruimtes.

Zelf een squat rek bouwen met Tubeclamps is daarentegen een heel ander verhaal. Deze kun je eenvoudig aanpassen op je ruimte en door de losse delen is deze overal eenvoudig te installeren.

DHZ Gymnastiek Stang

DHZ Gymnastiek Stang

We hebben verschillende vragen van klanten gehad voor het bouwen van een dergelijk toestel. Het project uit het voorbeeld is zelfs voorzien van een kleurtje.

Een groot voordeel van het gebruik van Tubeclamps is dat je de hoogte van de stang eenvoudig aan kunt passen naar jouw wensen.

Het ontwerp is eenvoudig, maar je kunt er toch veel verschillende oefeningen mee doen. Voor de kleinere sporters onder ons kan het toestel in hoogte aangepast worden naarmate je groeit.

DHZ Monkey Bars

DIY Monkey Bars

We kennen allemaal de apenkooi van vroeger, maar dit is natuurlijk niet alleen voor kinderen. Stangen zoals deze kunnen je helpen met het trainen van je bovenlichaam en coördinatie.

Bij dit voorbeeld is de volledige constructie aan het plafond gehangen. Let er natuurlijk wel even op of je plafond ook stevig genoeg is om zoiets aan te hangen. De dwarsstangen kunnen eenvoudig los gemaakt worden om ze verder uit elkaar, of dichter op elkaar te plaatsen.

DHZ Halter Gewichten Rek

DHZ Halter Gewichten Rek

Heb je veel zware gewichten? Dan heb je natuurlijk een degelijk rek nodig om deze allemaal te bewaren! Bij dit ontwerp zijn de buizen voorzien van betonnen blokken zodat het geheel stevig op de grond staat.

Wil je geen betonnen blokken gebruiken, dan hebben we ook diverse veschillende voetplaten om de constructie op de vloer te plaatsen, of deze er aan vast te monteren

DHZ Speed Boksbal

DHZ Speed Boksbal

Dit unieke ontwerp van Tubeclamps is gemaakt om overal te kunnen plaatsen, in het voorbeeld zelfs boven een deuropening. Bij het voorbeeld is gebruik gemaakt van kunststof buis, maar dat kan natuurlijk ook volledig van staal.

De boksbal is doormiddel van bungee koord tussen de buizen gehangen.

DHZ Wing Chun Dummy

Bouw een homegym van industriële buis

Dit ontwerp wordt een Wing Chun Dummy genoemd. Het ziet er misschien uit als een wirwar van allerlei buizen en koppelingen waar je zeker vragen over zult krijgen als mensen het zien, maar het is ontworpen voor het oefenen van diverse martial arts technieken. Alle armen en objecten zijn in te stellen om precies aan jouw wensen voor je workout te voldoen.

DHZ Balans Toestel

DHZ Balans Toestel

Een simpele constructie die los op de grond staat. De planken liggen er vervolgens los op. Met dit toestel kun je samen met zij tweeën oefeningen doen om je balans te trainen.

DHZ Boks Toren

DHZ Boks Toren

Dit toestel ziet er misschien wat vreemd uit, maar wordt veel gebruikt bij boksen, kickboksen en MMA. De pads zijn allemaal lost te verstellen zodat je deze steeds kunt instellen op de combo's die je wilt oefenen.

Degene die dit project heeft gebouwd is zelfs nog een stapje verder gegaan. Iedere pad zit vast met een zelfgemaakte veer en is voorzien van een sensor die de impact registreerd.

Heb je hulp nodig met het onwerp van jouw eigen fitnesstoestel? Wij helpen je graag! Ons team geeft je vrijblijvend advies over welke constructie voor jou het meest geschikt is. Heb je nog meer inspiratie nodig? Neem dan eens een kijkje bij onze andere projecten.

Hulp nodig?

Test

Ons team helpt je graag met je project!

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.