Bouw meubels met buizen en buiskoppelstukken

Meubels met koppelstukken en buizen

Vandaag de dag kun je enorm gemakkelijk, je eigen huis of kantoor voorzien van een industriële inrichting. Deze uitstraling krijg je door het bouwen van meubels met buizen en koppelstukken. Elegant, mooi en duurzaam is het resultaat van meubels gemaakt met koppelstukken en gegalvaniseerde buizen. Een volledige kantoorinrichting en huisinrichting is mogelijk om zelf te maken zonder kennis van lassen of timmeren.

Meubels maken met buiskoppelstukken en buizen

Nog niet zo lang geleden, had je voor het krijgen van zelfgemaakte indoor of outdoor meubelen het meest kans bij een vakman of een bedrijf. Deze vakmannen of bedrijven werden dan vaak flink betaald om dit op maat voor je te maken. Hoewel de optie van het doe-het-zelf meubeldesign altijd beschikbaar was, nam dat nog niet zo’n vaart als tegenwoordig. Je bent als een schip zonder zeil want niet iedereen heeft ervaring met lassen en timmeren.

De voor- en nadelen van het bouwen met buizen en buiskoppelstukken.

Het eerste, grote voordeel van het gebruik van buizen en Tubeclamps koppelstukken voor het ontwerpen van je eigen meubels is de veelzijdigheid. Je kunt uit de zelfde koppelstukken net zo gemakkelijk een bankje maken als dat je een plank, een salontafel of winkel kledingrek maakt. Of maak het zelfs nog groter en maak een buitenkeuken of een bureau als je je oude ontwerp zat bent.

Eerlijk gezegd, je fantasie is de enige beperking van de soorten meubels die je kunt maken met behulp van buizen en koppelstukken. Zodra je de basisprincipes van het bouwen van meubels met buizen en koppelstukken kent, zal je al snel beginnen te zien hoe handig het is om te bouwen in deze industriële stijl. Heb je niet zo’n rijke fantasie? Op onze sociale media en onze blogs kun je al erg veel inspiratie krijgen om meubels te maken.

Het zelf bouwen van meubels met buizen en koppelstukken kan zeer rendabel zijn. Het bouwen van je eigen bureau gemaakt met een aangepast houten blad, een verstelbaar frame, gemaakt van koppelstukken en buizen, kan erg goedkoop zijn. Dit kan ongeveer de helft van de kosten zijn als van het kopen van een high-end verstelbaar bureau. Daarnaast, de daadwerkelijke kosten kunnen nog lager uitvallen mocht je na enkele jaren je koppelstukken voor een ander project gebruiken. De koppelstukken gaan tig jaren mee, het zal eerder de toepassing zijn die zal veranderen.

Tubeclamps koppelstukken vs. Draadfittingen

Draadfittingen zijn type verbindingen voor buizen die u toelaten om buizen met schroefdraad in deze verbindingen te draaien. Hoewel draadfittingen meestal verkrijgbaar zijn bij uw lokale doe-het-zelfwinkel, wordt het altijd verkocht op dezelfde vooraf bepaalde lengtes. Deze buizen geven weinig flexibiliteit om aangepast te worden op je eigen wensen. En zijn dus minder geschikt voor op maat gemaakte meubels.

Aan de andere kant, Tubeclamps koppelstukken zijn er in meer dan 80 verschillende soorten en elk koppelstuk is in diverse buismaten verkrijgbaar. Tubeclamps koppelstukken zijn te krijgen in gegalvaniseerd staal, maar er is ook een range Kee Lite corrosiebestendig aluminium koppelstukken. Dit enorme aanbod geeft je zoveel mogelijkheden met het maken van je eigen ontwerp in meubels. Deze flexibiliteit is onmogelijk te verkrijgen met de draadfittingen hierboven genoemd. Al deze koppelstukken kunnen natuurlijk gepoedercoat worden in iedere RAL kleur die je je maar kunt bedenken.

Je ontwerp kan dus zover gaan als jouw fantasie rijkt!

De stijging in populariteit van meubilair met buizen en koppelstukken

Door de recente economische situatie zijn veel mensen op zoek gegaan naar nieuwe manieren om hoge kwaliteitsmeubelen te maken, goedkoop en functioneel meubilair. Het is op de lange termijn veel efficiënter om meubelen te gaan bouwen met buizen en koppelstukken dan het traditionele, in de fabriek gemaakt indoor en outdoor meubilair. Dit soort doe het zelf custom-made meubilair stijgen nog steeds wereldwijd in populariteit.

Voorbeelden van meubilair met buizen en koppelstukken

Hieronder staan enkele voorbeelden van meubels die gemaakt zijn met buizen en koppelstukken. Zie je een leuk project? Bekijk ons assortiment en maak je eigen project of neem contact met ons op en wij vertellen je wat je nodig hebt!

Op maat gemaakte buitenkeuken

industriële buitenkeuken

Een van onze Simplified Building klanten heeft deze prachtige buitenkeuken gemaakt. Dit zelfgemaakte ontwerp is gemaakt van aluminium buizen en Kee Lite aluminium buiskoppelstukken. De corrosiebestendige koppelstukken zullen prima buiten standhouden. Het eenvoudige trapsgewijze ontwerp zal stijlvol en glanzend blijven voor de komende jaren.

Kindertafel met buiskoppelstukken

Industrieel bureau en rek

Dit slimme ontwerp geeft een open uitstraling aan de inrichting van een kinderkamer. Deze moderne aan de grond gemonteerde tafel is eenvoudig te combineren met het rek aan de wand. Dit bureaublad is eenvoudig te verhogen zodra uw kind ouder wordt.

Rimini Tubeclamps bank

Industriële bank

Nicola Stäubli ontwierp deze unieke Rimini bank met behulp van een opblaasbare matras, klimtouw, Tubeclamps koppelstukken en aluminium buizen. U kunt de look van een slaapzaal of ‘mancave’ met een Japans type futon matras creëren.

Rollend trommelrek

Rollend rek met trommels

Dit rollend trommelrek laat direct de enorme veelzijdigheid zien van het werken met buizen en koppelstukken. Het voorbeeld van een beweegbaar rek om trommels in op te slaan is illustratief voor de vele mogelijkheden. Het mooie industriële ontwerp is tevens nog in diverse afmetingen te maken die aansluit bij je eigen wensen. In enkele momenten kun je dit rek zo ombouwen dat je er iets anders in kan opslaan.

Basis rollend opslagmeubel

Opslagmeubel rollend

U kunt dit eenvoudig, rollende rek gebruiken om schoenen, accessoires, tuinspullen, leveringen, gereedschappen en nog veel meer in en om het huis op te slaan. U kunt ook de rekken gebruiken om magazijnvoorraden en leveringen op te slaan en industriële materialen te verplaatsen.

Wij hopen dat deze projecten je inspiratie hebben gegeven. Voor meer inspiratie te krijgen kun je ons ook volgen op Instagram en Pinterest. Mocht je problemen hebben met je ontwerp of een eigen project willen beginnen? Neem graag contact met ons op.

Hulp nodig?

Test

Ons team helpt je graag met je project!

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.