De droom van elke designer: industriële buizen als designelement in de binnenhuisarchitectuur

Industriële buizen als designelement binnenhuisarchitectuur

De industriële buis speelt in de binnenhuisarchitectuur een steeds groter wordende rol als designelement. Omwille van de problemen om deze buizen slim met elkaar te verbinden en te plaatsen, raden we je de buiskoppelingen aan van Tubeclamps. Met behulp van deze buiskoppelingen worden de buizen op een eenvoudige en flexibele manier met elkaar verbonden zonder te hoeven lassen of boren.

De architecten die voor een Hyundai-dealer uit Zuid-Korea een beursstand ontwierpen, besloten om daarbij Tubeclamps te gebruiken. Door de flexibiliteit van Tubeclamps koppelingen was het mogelijk om een trapleuning te ontwerpen met meerdere handregels per zijde van de leuning.

Moderne veiligheidsleuningen voor trappen

Moderne veiligheidsleuningen voor trappen

Op de bovenste foto zie je dat de trapleuning met meerdere handregels niet alleen zeer stabiel is, maar met zijn industriële uitstraling ook perfect past bij de moderne tentoonstellingsruimte. Voor de trapleuning werden buizen gebruikt van maat 6.

Bewegwijzering van tentoonstellingsruimtes

Bewegwijzering van tentoonstellingsruimtes

De buiskoppelingen van Tubeclamps kunnen ook prima gebruikt worden voor staanders met borden zoals bij de hier getoonde bewegwijzering op een parkeerplaats. Simpel verbinden van buis en koppelstuk tot een complete constructie.

Tijdschriftenrek

Industrieel tijdschriftenrek

Nee, dit is geen saai standaard tijdschriftenrek! Deze constructie werd gebouwd met buiskoppelstukken van Tubeclamps en kan heel gemakkelijk nagebouwd worden op elke gewenste maat

Een hoekje voor kinderen

Een hoekje voor kinderen

Terwijl de ouders een adviesgesprek hebben, kunnen de kleintjes zich uitleven in een voor hen ingerichte speelhoek.

Ook hier werd weer gewerkt met buiskoppelingen van Tubeclamps om de hoogst mogelijke stabiliteit van de rekken, en dus het veilig spelen van kinderen, mogelijk te maken.

Krijg jij door de bovenstaande voorbeelden al inspiratie en zin om ook zelf interessante projecten uit buizen en buiskoppelstukken te bouwen? - We kijken met plezier uit naar je ideeën

Hulp nodig?

Test

Ons team helpt je graag met je project!

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.