47 DHZ ideeën voor bedden

Of je nu voor een industriële, rustieke, gezellige of geavanceerde uitstraling gaat, met stalen buis en koppelingen heb je heel veel mogelijkheden om je inrichting een persoonlijk tintje te geven. Velen hebben er voor gekozen om een bed te maken van buis en koppelingen om hun eigen unieke uitstraling te creeëren. Sommigen kiezen ervoor omdat ze zelf het hele design willen doen of gewoon om kosten te besparen, anderen kiezen voor een standaard ontwerp en het plezier om dit zelf te bouwen. Wat jouw reden ook is, je bent verzekerd van een uniek interieur!

Ben jij graag creatief bezig en wil je iets unieks? Door Tubeclamps klemkoppelingen en buis te gebruiken, kun jij je eigen bed in jouw persoonlijke stijl bouwen. Tubeclamps zijn eenvoudig in gebruik en erg sterk. Daarnaast kun je ze steeds opnieuw gebruiken en ziet het er ook leuk uit! Veel van onze klanten hebben hun eigen ontwerpen gerealiseerd met behulp van onze buiskoppelingen en buis. Op deze pagina hebben wij een aantal voorbeelden verzameld om je wat inspiratie te geven.

Bed Frame Categorieën

Wij hebben deze pagina verdeeld in 6 verschillende categorieën. Klik op 1 van de onderstaande links om direct naar de categorie te gaan:

 1. Standaard Bedden
 2. Canopy Bedden
 3. Hoogslapers
 4. Bedbanken
 5. Stapelbedden
 6. Kinderbedden

Heb je een leuk idee?
Hulp nodig?

  Standaard Bedden

 1. DHZ Bed Frame

 2. Voor zijn nieuwe huis heeft Anthony er voor gekozen om ons Barbican bed frame te gebruiken. Wil je wat meer uitleg hebben over hoe je dit frame monteerd, kijk dan op deze pagina:

  "Hoe bouw je een bed frame: stap voor stap uitleg"

 3. Dit bed frame is gebasseerd op het Barbican bed frame, maar in dit geval is er een hoger voeteind gebruikt.

 4. Onze klant wilde een bed om buiten onder een overkapping te plaatsen. Aangezien onze Tubeclamps en buis verzinkt zijn, kunnen deze prima buiten gebruikt worden.

 5. Stephanie wilde een robuust en stoer uitziend bed frame. Om het frame een uniek tintje te geven, zijn de onderdelen gepoedercoat in mat zwart.

 6. Dit klant is ontworpen door Tim, als basis heeft hij het Barbican bed frame gebruikt, waarbij het hoofdeind wat hoger is gemaakt en daar een oude deur aan bevestigd die dient als hoofbord. Om het helemaal compleet te maken heeft hij vervolgens een tafel gemaakt die over het bed heen kan schuiven.

 7. Nog een voorbeeld van een Barbican bed frame, waar men zelf een lattenbodem voor heeft gemaakt. Heb je liever een kant en klare bedbodem? Dan kunnen wij de frames daar eenvoudig op aanpassen.

 8. Bij dit frame is er voor gekozen om het hoofd- en voeteind dezelfde hoogte te maken. Vanwege het grbuik van Tubeclamps en buis op maat is bijna ieder ontwerp mogelijk.

 9. George wilde een persoonlijk tintje aan zijn bed geven. Daarvoor heeft hij een dik boomstamblad gebruikt als hoofdbord.

 10. Ook bij dit minimalistisch frame heeft men zelf een lattenbodem gemaakt. Zorg er vooral bij een breder bed wel voor dat de latten dik genoeg zijn en niet door gaan hangen of zelfs breken.

 11. Een leuke combinatie van zwarte buis en gegalvaniseerde Tubeclamps. De basis van dit frame is wederom het Barbican bed frame, maar met een wat hoger hoofdeind en een extra dwarsstang.

 12. Mark heeft dit frame gebouwd op basis van het Camden bed frame, maar dan zonder hoog voeteind.

 13. Sommige mensen hebben liever dat een bed wat hoger is, vanwege medische redenen of gewoon omdat ze dat fijner vinden. Met een bed van Tubeclamps en buizen, is dit eenvoudig te realiseren.

 14. Natuurlijk kun jij je bed helemaal zelf maken naar jouw smaak, bijvoorbeeld door er een lichtslang aan toe te voegen. Let wel op dat het gehele frame van staal is, dus zorg ervoor dat je wel veilig werkt met snoeren etc.

 15. Een matras op de grond is ook een optie, maar een degelijk frame waarbij je matras van de grond af is, is toch net wat beter.

 16. Het lijkt haast op een bagagerek van een auto, maar dit is toch echt een bedframe. In dit geval is er geen bedbodem meer nodig en is het geheel tevens op wielen geplaatst.

 17. DIY Bed Frame

 18. Wederom een leuk voorbeeld van de eenvoud van een metalen bedframe, wat mooi aansluit op het interieur.

 19. DIY Bed Frame

 20. Bij dit frame zijn kruiskoppelingen gebruikt om de buizen aan elkaar te verbinden, dit geeft het geheel weer net een wat ander tintje.

 21. DIY Bed Frame

 22. Ook een handig idee is om het hoofdbord wat hoger te maken zoals dit voorbeeld. Zo heb je meteen een plaats om extra dekens op te hangen.

 23. DIY Bed Frame

 24. Hetzelfde bed als in het laatste voorbeeld, maar nu met wat een wat ander interieur er omheen.

 25. DIY Bed Frame

 26. Door het frame op wat hogere poten te zetten, heb je genoeg ruimte om er nog bakken onder te schuiven.

  Canopy Bedden

 27. Dit hemelbed is gemaakt van aluminium koppelingen en buis om het geheel zo licht mogelijk te houden. De aluminium koppelingen en buis kunnen wij op aanvraag leveren.

 28. Bij dit hemelbed zijn de buizen zwart gelakt. Wij kunnen gepoedercoate buizen en koppelingen leveren, zelf verven is een wat goedkoper alternatief.

 29. Het lijkt een bed gemaakt van koper, maar hier is een speciale lak gebruikt waardoor de stalen buizen en koppelingen een koper look krijgen.

 30. Wederom een minimalistisch voorbeeld, maar toch een volledig hemelbed.

 31. DIY Bed Frame

 32. Kevin wilde graag een bed wat zo stevig mogelijk is en dit is het resultaat. Doormiddel van alle extra buizen is het een zeer stevige constructie en het geeft je tevens genoeg ruimte om je kleding en handdoeken op te hangen!

 33. DIY Bed Frame

 34. Een mooi voorbeeld van een hemelbed met extra buizen aan de zijkant waardoor het matras er nooit af kan schuiven..

 35. DIY Bed Frame

 36. Bij dit bed is gebruik gemaakt van een houten onderbouw, waar men een constructie van buizen en koppelingen bovenop heeft gebouwd.

 37. DIY Bed Frame

 38. In dit voorbeeld is de dunste maat buis gebruikt. Wij leveren buis en koppelingen in diverse diameters.

 39. DIY Bed Frame

 40. In tegenstelling tot het laatste voorbeeld, zijn voor dit frame weer extra dikke buizen gebruikt.

 41. DIY Bed Frame

 42. Ook bij dit bed zijn aluminium buis en koppelingen gebruikt. De stijl is hetzelfde, maar het geeft toch weer een net wat andere look.

 43. DIY Bed Frame

 44. Bij dit minimalistische design is het matras wat hoger geplaats om wat extra opslagruimte onder het bed te creeëren.

  Hoogslapers

 45. David wilde graag een hoogslaper voor zijn dochter. Een hoogslaper is een handige manier om een ruimte optimaal te benutten. In dit geval afgewerkt met verlichting zodat er onder het bed ook genoeg licht is.

 46. Stacey heeft dit bed samen gebouwd met haar zoon. Dit bed is op wielen geplaatst zodat de slaapkamer eenvoudig anders in te delen is.

 47. Michael heeft dit bed gebouwd voor zijn 2 zoontjes. Door kleine bureau's onder de bedden te plaatsen, heb je op een kleine kamer toch voldoende ruimte.

 48. Net zoals in het vorige voorbeeld zijn hier 2 bedden aan elkaar gekoppeld. In dit voorbeeld is de constructie beter te zien, deze moet natuurlijk wel stevig zijn als je bed zo hoog hangt.

 49. DIY Bed Frame

 50. Een mooi voorbeeld van de combinatie van Tubeclamps, buis en steigerhout.

 51. DIY Bed Frame

 52. En ook hier is weer creatief gebruik gemaakt van steigerhout, nu met een bureaublad over de gehele lengte van het bed.

  Bedbanken

 53. Bedbanken zie je vaak in studio's of kleine appartement. Overdag als bank te gebruiken en wanneer je wilt gaan slapen, dan is het alleen maar een kwestie van even wat kussens weghalen.

 54. DIY Bed Frame

 55. Bij deze bedbank is er optimaal gebruik gemaakt van de ruimte en het sluit prima aan op de rest van het itnerieur.

  Stapelbedden

 56. Hetzelfde idee als een hoogslaper, maar nu met ruimte op de vloe voor een extra matras.

 57. Dit stapelbed is in een blokhut gebouwd. Onder het bed is tevens wat ruimte gelaten om wat opberkisten te plaatsen.

 58. DIY Bed Frame

 59. Een leuk voorbeeld van een creatieve opstelling van een stapelbed. Zorg er bij een dergelijke constructie wel voor dat de muren stevig genoeg zijn om het frame aan te monteren.

 60. DIY Bed Frame

 61. Een (half)hoogslaper met een extra bed wat er onder gereden kan worden.

  Kinderbedden

 62. DIY Bed Frame

 63. Raymond heeft dit bed ontworpen voor zijn zoontje. De hele kamer heeft het heelal als thema, en het bed is ontworpen zodat het net een ufo lijkt.

 64. DIY Bed Frame

 65. Dit bed is gebasseerd op het uiterlijk van een lunar rover.

 66. DIY Bed Frame

 67. 2 identieke bedden op wielen, zodat je eenvoudig het interieur een keer wat anders op kunt stellen.

Hopelijk heeft deze pagina je wat inspiratie gegeven voor jouw eigen project. Wij hebben een groot assortiment aan Tubeclamps waarmee je vele verschillende designs kunt maken. Mocht je toch wat hulp nodig hebben met jouw ontwerp, dan kun je daarvoor altijd contact met ons opnemen.

Hulp nodig?

Test

Ons team helpt je graag met je project!

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.