DHZ Bureau Uitleg

Zelf een bureau bouwen is een leuke manier om je huis of kantoor een persoonlijk tintje te geven. Ook kan het voldoening geven om dat je met je eigen handen gemaakt hebt, of misschien samen met iemand anders.

Of je nu een simpel bureau, zit/sta burea of je ultieme gaming bureau wil bouwen, een DHZ bureau kun je helemaal naar jouw wens aanpassen.

Laten we starten met jouw bureau!

Het ontwerp voor je DHZ bureau kiezen

Om je wat ideeën te geven voor welk ontwerp het beste bij jou past, gaan wie hier een aantal populaire ontwerpen bekijken.

Standaard Bureau
Standaard Bureau
Als je alleen wat plaats wil voor een monitor, keyboard en muis, dan is dit eenvoudige ontwerp daar prima voor geschikt.
Sta Bureau
Sta Bureau
Sta bureaus zijn de laatste jaren erg populair. Dit is deels te danken aan recente studies over het feit dat regelmatig staand werken veel beter is als de hele dag op een stoel zitten.
L-Vorm of Hoek Bureau
L-Vorm of Hoek Bureau
Als je het bureau wil gebruiken als scheiding in een ruimte, of gewoon wat meer bladruimte wil, dan is een L-vormig bureau een ideale oplossing.
U-Vorm Bureau
U-Vorm Bureau
Wanneer je genoeg ruimte beschikbaar hebt en aan meerdere projecten tegelijk werkt, dan zal een groot U-vormig bureau de werkruimte bieden die je nodig hebt.

Keuze van het blad

Gebruikt hout als blad

Als je graag het bureau helemaal zelf wil ontwerpen en maken, dan zou je er voor kunnen kiezen om gebruikt hout te gebruiken voor het blad zodat jouw bureau een unieke uitstraling krijgt. In bovenstaand voorbeeld is steigerhout gebruikt wat met een donkere beits is afgewerkt.

Beton blad

De laatste tijd zie je steeds meer betonnen bladen voor een industriële look. Deze bladen zijn erg zwaar, maar een frame van Tubeclamps en stalen buis kan dit makkelijk dragen.

Gerton Tafelblad van Ikea

Voor degene die graag een kant en klaar blad willen hebben kun je bijvoorbeeld ook kijken bij de Ikea tafelbladen. Bladen zijn in verschillende kleuren, texturen en vormen beschikbaar. Ons team heeft het Gerton tafelblad gebruikt voor diverse bureaus in het kantoor

De maten bepalen

Wanneer je zelf een bureau bouwt, dan is je beschikbare ruimte het eerste waar je rekening mee moet houden. Daarnaast is het ook belangrijk om eerst te kijken wat je met je bureau wil doen.

De ideale hoogte bepalen

Hoe hoog moet mijn bureau zijn?

De standaard hoogte voor een bureau is 75cm. Hierbij wordt er van uit gegaan dat je zit en dat de hoogte van het zitvlak ongeveer 45cm is. Dit is een gemiddelde hoogte, maar dat kan natuurlijk afwijken per persoon.

Om de ideale hoogte van het bureau te bepalen, probeer je eerst hoe je het fijnste zit. Buig je ellebogen 90 graden en laat iemand de de afstand van de vloer naar je elleboog meten. Hiermee bepaal je de ideale hoogte van je bureau. Bij een sta burea doe je hetzelfde, maar dan natuurlijk vanuit een staande positie.

Als je een zit/sta bureau wil maken, heb je beide maten nodig en pas je daar de minimale en maximale stand op aan.

Nu weet je hoe hoog je bureau moet worden. Houdt er rekening mee dat dit de totale hoogte is, dus inclusief blad. Dus wanneer je het frame gaat bouwen, moet je de dikte van het blad van de totale hoogte afhalen.

De lengte en breedte bepalen

Afhankelijk van het ontwerp wat je kiest, kunnen de lengte en breedte wat afwijken. Bijvoorbeeld bij een L-vormig bureau kun je er voor kiezen om 1 van de 2 delen wat smaller te maken dus houdt hier vantevoren rekening mee.

Standaard bladen zijn er in diverse maten, de meeste kun je op maat laten zagen of dit zelf doen. Wil je liever niet zagen, zoek dan naar een maat blad wat het meest geschikt is voor jou.

Als je zelf een blad gaat maken van bijvoorbeeld gebruikt hout, dan zijn de lengte en breedte volledig aan te passen naar jouw wensen. Bij een L- of U-vormig bureau raden we aan om het blad tussen de 60 en 75cm breed te maken. Mocht je een keyboard lade maken, dan zou smaller als 60cm eventueel wel kunnen.

Als je een afgerond blad maakt, dan is het frame meestal wat smaller. Zet dus vantevoren de maten op papier en maak eventueel een schets om te controleren of alles past.

De juiste onderdelen kiezen voor je DHZ frame.

De juiste onderdelen kiezen voor je DHZ frame.

Wanneer je alle maten bepaald hebt, kun je beginnen met het ontwerp van het frame en de onderdelen kiezen voor het maken van het frame. Je wilt natuurlijk degelijke onderdelen die het blad en alles wat daar op staat makkelijk kunnen dragen, dit gewicht kan al snel oplopen.

Voor de bureau frames in deze projecten, hebben wij Tubeclamps buiskoppelingen gebruikt. Deze zijn van industriële kwaliteit en zijn er in vele diverse soorten zodat je bijna iedere gewenste vorm kan maken. Omdat de koppelingen ook weer makkelijk los te maken zijn, kun je het frame later altijd nog aanpassen.

Hieronder zie je de gebruikte onderdelen voor enkele frames de we besproken hebben. Wil je deze direct bestellen, dan kun je de aantallen en buislengtes eenvoudig naar jouw ontwerp aanpassen.

Als je vragen hebt of hulp wil met je project, neem dan contact met ons op.

Standaard Bureau Frame

DHZ Bureau Frame

Dit standaard H-frame is een eenvoudig frame and makkelijk te monteren. Eventueel zijn er wielen toe te voegen om het bureau makkelijk te verplaatsen.


Simplify je bureau met een kit

Wij hebben een aantal standaard kits samengesteld zodat je eenvoudig jouw bureau kunt bouwen. Deze kun je direct bestellen en hoef je dus zelf niet alle koppelingen te kiezen. Je hoeft alleen maar even de maten van je tafel/bureau in te vullen.

Monteer je DHZ bureau

Nu kunnen we eindelijk gaan bouwen! Voordat je start, raden wij aan om de volgende gereedschappen bij de hand te hebben.

  • Inbussleutel of ratel

  • Waterpas

  • Schroevendraaier of schroefmachine

  • Boormachine

  • Werk handschoenen (Veiligheid voorop!)

Welk deel je eerst gaat monteren kun je helemaal zelf bepalen, maar we raden aan om altijd met de poten te beginnen. Dit maakt de gehele montage wat makkelijker.

Nadat je de poten hebt gemonteerd, kun je de langste lengtes buis aan de poten monteren. Controleer daarna of alles recht is.

Als laatste boor je de gaten in het blad en monteer je deze aan het frame.

Maak wat foto's!

Als je het bureau klaar hebt, dan zouden wij het erg leuk vinden om wat foto's te ontvangen van jouw unieke project!

Mocht je hulp nodig hebben, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met je project.

Hulp nodig?

Test

Ons team helpt je graag met je project!

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.