Hoogslaper Frame van Tubeclamps

Tubeclamp Hoogslaper Frame

Image Source: Pinterest

In deze post laten we je zien hoe je een frame van een hoogslaper kunt bouwen. We begeleiden je stap voor stap hoe je het frame moet bouwen en hebben daarbij enkele afbeeldingen weergegeven om dit te verduidelijken.

Het frame zelf weegt ongeveer 80kg en is circa 200cm hoog. Standaard wordt het frame geleverd voor een matras van 200 bij 90cm. De kit voor het frame is aan te passen voor een andere matrasmaat.

Onderaan deze pagina kun je deze kit direct bestellen of naar wens aanpassen.

Hoogslaper tekening frame

Montage

Om het bedframe te monteren, begin je met het monteren van elk van de framestaanders. Er zijn in totaal 5 verticale staanders die 200cm hoog zijn. Het onderstaande diagram (Figuur 1) laat zien hoe elke staander gemonteerd moet worden en welke fittingen op elke staander worden gebruikt. Voor de twee staanders helemaal links wordt de voetplaat gebruikt voor de basis, dan het korte T-stuk, gevolgd door het open hoekstuk en vervolgens bovenaan het gesloten hoekstuk.

De rechtopstaande naar de meest rechtse hoek in het onderstaande diagram (Figuur 1) is gebouwd met behulp van een voetplaat voor de basis, vervolgens het open hoekstuk en bovenaan het gesloten hoekstuk.

En tot slot worden de twee staanders in het midden van het diagram die worden gebruikt om de ladder van het bedframe te vormen, gemaakt met behulp van de voetplaten voor de basis, vervolgens 5 korte T-stukken en vervolgens aan de bovenkant een knie. Merk op dat 4 van de korte T-stukken naar elkaar gericht zijn, terwijl de andere in een andere richting wijst aan het frame van het bed te monteren.

Hoogslaper staanders

Figuur 1

Hoogslaper tekening

Figuur 2

Met alle verticale steunen gemonteerd, kun je de zijkanten van het bedframe voltooien. Het diagram hierboven (Figuur 2) toont de zijkanten die samenkomen, terwijl de twee diagrammen hieronder (Figuur 3 en 4) elk van de individuele kanten tonen en hoe de horizontale steunen aan de verticale staanders worden bevestigd. U gebruikt hier de stukken buis van 90cm om de staanders samen te voegen om de zijkanten van het bedframe te maken.

Bed Frame Zijkant

Figuur 3

Bed Frame Zijkant

Figuur 4

Hoogslaper frame tekening

Figuur 5

Met de gemonteerde zijsteunen kun je het bedframe nu afmaken door de zijkanten aan elkaar te bevestigen en de ladder af te maken. Het bovenstaande diagram (Figuur 5) laat zien hoe het frame samenkomt.

Om de zijkanten van het frame te bevestigen, voltooi je eerst het laddergedeelte van het frame. Het onderstaande diagram (figuur 6) laat zien hoe de ladder samenkomt. De 60 cm lange buisstukken worden gebruikt voor elk van de laddersporten.

Hoogslaper tekening ladder

Figuur 6

Met het laddergedeelte van het frame in elkaar gezet, kun je het frame voltooien door de vier stukken buis die voor de reling worden gebruikt rond het bovenste bed te bevestigen.

Voordat je deze stukken buis bevestigt, moet je 2 paneelklemmen op elk van de onderleuningen schuiven. Deze kunnen worden gebruikt om een lattenbodem te bevestigen. In onderstaande afbeelding (Figuur 7) zie je hoe de paneelklemmen bevestigd zijn.

Hoogslaper steunen lattenbodem

Figuur 7

Zodra de paneelklemmen zijn bevestigd, kun je de reling aan de zijsteunen bevestigen om het frame te voltooien. De reling aan de achterkant van het frame maakt gebruik van de buizen van 200cm en aan de voorkant (dus langs de ladder) die van 135cm.

 

Hoogslaper frame tekening

Figuur 8

Als alles goed is gegaan, heb je nu een compleet frame!

Bestel de kit voor deze hoogslaper

Hieronder hebben wij de producten toegevoegd als een standaard kit, deze is eventueel naar wens aan te passen.

Eigenschappen:

  • Naar wens aan te passen

Materiaal:

  • Inbussleutel

Wat word er meegeleverd:

Buizen en koppelingen voor 1 bed frame

Wat niet:

Lattenbodem Matras Steigerhout

Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het ontwerpen, neem dan gerust contact op met ons projectteam. Zij hebben ervaring met het bouwen met Tubeclamps en kunnen je helpen bij je project.

Hulp nodig?

Test

Ons team helpt je graag met je project!

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.