44 DHZ ideeën voor kasten en rekken

In veel ruimtes heeft men niet de mogelijkheid om een kast met standaard afmetingen te plaatsten. Hierdoor wordt het vaak ingewikkeld om een kast te vinden die past.

In de bouwmarkten zijn er wel systemen te vinden waarmee jij je kast op maat kunt maken, maar deze zijn vaak vrij prijzig en geven je niet de vrijheid om je eigen ontwerp te maken.

Tubeclamps en buis zijn hiervoor de ideale oplossing. Ze zijn eenvoudig in gebruik en je kunt het ontwerp helemaal naar jouw smaak aanpassen.

Hier onder hebben wij een lijst samengesteld met 44 voorbeelden van kasten en rekken. Wil jij je eigen kast ontwerpen met Tubeclamps, dan helpen wij je graag op weg!

1.

dhz kast idee

Katy heeft deze kledingkast ingericht door Tubeclamps en buis te gebruiken. Ze vond het erg fijn om met knelkoppelingen te werken in plaats van metalen fittingen met draad.

2.

dhz kast idee

Met Tubeclaps en buis heb je altijd de vrijheid om deze aan te passen aan jouw ruimte. In dit voorbeeld is er een rek geplaatst wat de hele want vult.

3.

dhz kast idee

Ook in deze inloopkast heeft men op ee eenvoudige manier rekken gemaakt van buis om zo de ruimte optimaal te benutten.

4.

dhz kast idee

Angela heeft haar inloopkast ingericht met Tubeclamps en buis. Om haar vele schoenen op te kunnen bergen, heeft ze in de rekken extra veel schappen voor schoenen gemaakt.

5.

kastruimte

Wil jij je voorraadkast voorzien van schappen? Dan is dit een mooi voorbeeld hoe je in de hele kast rondom schappen kunt maken.

6.

kast van buis

Dit lijkt misschien op een inbouwkast, maar dit is een kledingrek wat volledig vrijstaand is en zo uit de kast genomen kan worden.

7.

buizen kast

Bij dit rek met schappen heeft men ervoor gekozen om het hele rek aan de muur te monteren. Het rek is voorzien van zwevende schappen.

8.

dhz rekken

Zwarte buis en koppelingen kunnen wij op aanvraag ook leveren. Bij dit voorbeeld is er voor de schappen blank hout gebruikt, natuurijk zou je deze ook in klur kunnen schilderen of standaard meubelpanelen gebruiken.

9.

dhz kledingrekken

Deze open kast is volledig vrijstaand zodat er niet in de muur geboord hoeft te worden. Wil je de ruimte in keer wat anders indelen, dan is de kast eenvoudig te verplaatsen.

10.

dhz kast

Je kunt je rek ook voorzien van haken om op een eenvoudige manier wat hanruimte te creeëren voor bijvoorbeeld je tassen.

11.

dhz rek

In deze hal heeft men een rek gemonteerd als kapstok. De kastjes van steigerhout staan op wielen en los van het rek.

12.

dhz kast idee

Dit schoenenrek is gemaakt met draadfittingen, maar we kunnen dit natuurlijk ook realiseren met Tubeclamps.

13.

dhz kast idee

Door bovenop het rek houten schappen te plaatsen, creeër je op een eenvoudige manier extra opbergruimte.

14.

dhz kast idee

Lage en schuine plafonds maken het vaak lastig om een kast te plaatsen. Door het grebruik van Tubeclamps en buis kun je het ontwerp eenvoudig aan jouw ruimte aanpassen.

15.

dhz kast idee

Een rek wat aan de muur gemonteerd is, hoeft niet perse op de vloer te rusten. Bij dit voorbeeld is het rek hoog aan de muur gemonteerd, zodat de ruimte er onder vrij blijft.

16.

rekken en kasten

Als je niet veel ruimte hebt om een kast te plaatsen, kun je ook een verrijdbaar rek zoals deze maken. Op een speelse wijze is hier een trapvorm in het rek gemaakt voor een unieke uitstraling. Ook nog eens praktisch als je verschillende lengtes kleding aan het rek hangt!

17.

dhz rekken

Wederom een rek wat op wielen geplaatst is. Een zeer eenvoudig maar praktisch ontwerp.

18.

dhz opslag

Bij dit rek zijn onderin schappen van steigerhout gemaakt, fijn voor je schoenen of andere spulen die je kwijt wilt.

19.

dhz kast idee

Dit rek is zowel aan de muur als vloer gemonteerd voor extra stevigheid.

20.

dhz kast idee

Een simpel ontwerp van alleen 2 staanders en een ligger bovenin. Zorg er bij dit ontwerp wel voor dat het rek stevig aan de vloer gemonteerd wordt.

21.

dhz kast idee

Bron

Deze vloer-tot-plafond unit is een stijlvolle oplossing voor iedereen die slechts een beetje extra opbergruimte nodig heeft.

22.

dhz kast idee

Bron

Gewoon omdat kasten klein kunnen zijn en hebben lastige hoeken betekent niet dat je niet profiteren van de ruimte. Dit op maat gemaakte ontwerp speelt de houten muren en het plafond af met behulp van contrasterende zwarte pijp en fittingen. Draadmanden op elke plank zou goed werken voor het opslaan van kleinere accessoires, zoals riemen, stropdassen, of handschoenen.

23.

dhz kast idee

Bron

Deze kledingrekken zijn aan weerszijden omlijst door schappen, die de perfecte maat hebben voor het opslaan van schoenen.

24.

dhz kasten rekken

Bron

Soms zijn de beste oplossingen de eenvoudigste. Bij dit project maakte men gebruik van een aantal oude dressoirs, en deze afgewerkt met manden en bijpassende accessoires.

25.

dhz kasten rekken

Bron

Dit rek staat prima in iedere loft of studio. Het ontwerp is simpel en door de buizen en koppelingen een kleurtje te geven, kun je deze eenvvoudig naar jouw smaak aanpassen.

26.

dhz kasten rekken

Met een frame zoals dit kun je de hele wand van vloer tot plafond benutten. Het frame is aan de plafond en de vloer gemonteerd zodat deze zer stevig staat.

27.

dhz kasten rekken

Bron

Als je zelf je rek op maat maakt, dan kun je deze natuurlijk ook in een hoek plaatsen. Zelfs als de hoek ongelijk is, kun je het met Tubeclamps altijd pasend maken.

28.

dhz kasten rekken

Bron

Als je een hoog rek wilt maken zoals deze, dan is het ook handig als je een manier hebt om bij de bovenste planken te kunnen. Met Tubeclamps en buis heeft men hier zelf een trap gemaakt die over de breedte van het rek te verrijden is.

29.

dhz kasten rekken

Bron

Bij dit rek heeft men gebruikt hout toegepast om een unieke look te creeëren. Alle soorten hout zijn te gebruiken, als je maar creatief genoeg bent.

30.

dhz kasten rekken

Bron

Dit hoge rek is volledig gemaakt van koperen buis en fittingen. Onze Tubeclamps zijn van gegalvaniseerd staal, maar eventueel zou je deze ook kunnen verven of spuiten met koperkleurige verf.

31.

dhz kasten rekken

Bron

Een bestaande kast kun je natuurlijk ook zelf een beetje aan passen door er wat buizen in te monteren als hanggedeelte.

32.

dhz kasten rekken

Bron

Zwevende planken zijn eenvoudig te plaatsen door muurplaten te gebruiken en hier een lengte buis in te monteren die past bij de breedte van de plank.

33.

dhz kasten rekken

In dit voorbeeld zijn wat rekken met schappen gemonteerd. ook zijn de rekken te gebruiken om kleding of andere spullen aan te hangen.

34.

dhz kasten rekken

Bron

Ook hier is een rek gemonteerd van vloer tot plafond. Bij dit voorbeeld zijn gebruikte steigerplanken geplaatst als schappen.

35.

dhz kasten rekken

Bron

Bij deze kast is voornamelijk steigerhout gebruikt De gehele constructie rust op een frame van buis en Tubeclamps.

36.

dhz kasten rekken

Bron

Een eenvoudig rek wat aan de muur is gemonteerd en los op de vloer rust.

37.

dhz kasten rekken

Bron

Dit vrijstaande rek is voorzien van haken aan de zijkant om hoeden en tassen aan te hangen.

38.

dhz kasten rekken

Bron

Bij deze inbouwkast is de inrichting voorzien van buizen op verschillende hoogtes waarbij de laagste buis op een makkelijke hoogte voor kinderen is geplaatst.

39.

dhz kasten rekken

Bron

Ook een rek zoals dit is na te maken van Tubclamps en buis.

40.

dhz kasten rekken

Bron

DIt kledingrek is niks meer dan een buis die met 2 touwen aan de balken van het plafond hangt.

41.

dhz kasten rekken

Bron

Een mooi voorbeeld van het benutten van de hele want. Verweerde buis en koppelingen, afgewerkt met donkere houten planken.

42.

dhz kasten rekken

Bron

In de ze kleine inloopkast heeft men alle wanden voorzien van een frame van buis en koppelingen, wedereom afgewerkt met houten planken.

43.

dhz kasten rekken

Bron

Maak optimaal gebruik van je ruimte, dus ook de hoeken! Door op deze manier schappen in de hoeken te plaatsen, gaan de hoeken van de ruimte niet verloren.

44.

dhz kasten rekken

Bron

Door de buizen en koppelingen een kleur te geven, pas jij je ontwerp aan naar jouw smaak. Er zijn verschillende soorten verf die hier voor gebruikt kunnen worden. Eventueel bieden wij ook de mogelijkheid om buis en koppelingen in iedere gewenste RAL kleur te coaten.

Bouw je eigen DHZ kast.

We hopen dat je inmiddels hebt kunnen besluiten wat voor kast jij wil. Of je nu één van deze ideeën na wilt maken, of je eigen kast wil ontwerpen, wij zijn er om jou te helpen!

Wij bieden vrijblijvend advies bij ontwerpen. Neem contact met ons op als je graag wat hulp of tips wilt voor jouw project.

Hulp nodig?

Test

Ons team helpt je graag met je project!

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.