45+ DHZ ideeën voor salontafels

Bij het ontwerpen van een woonkamer of studeerkamer is het kiezen van een salontafel vaak een bijzaak. Er valt echter iets te zeggen over het vermogen van een salontafel om het middelpunt van een kamer te zijn. Door je eigen te bouwen met buizen en hulpstukken, heb je de mogelijkheid om je fantasie de vrije loop te laten en een aantal echt unieke materialen voor het tafelblad opnieuw te gebruiken.

Tubeclamp fittingen zijn de ideale koppelingen voor dit soort projecten. Het zijn klemkoppelingen dus hebben geen schroefdraad om de buis te bevestigen. Het enigste wat je nodig hebt voor de montage is een inbussleutel en een schroevendraaier om het frame aan het blad te bevestigen.

In dit artikel bekijken we meer dan 45 verschillende salontafels die je kunt bouwen met Tubeclamp fittingen en pijp. Velen gebruiken fascinerende hergebruikte materialen voor de top, zoals industriële kabelspoelen of oude bowlingbanen. Met Tubeclamp-fittingen is er geen limiet aan wat je kunt bouwen. Dus laten we beginnen:

1.

coffee table 8

Bron

De verchroomde onderste planken geven deze tafels een opvallende aantrekkingskracht. Ze gebruiken ook standaard flensfittingen om de tafelbladen te bevestigen, waardoor het donkere hout een meer industriële uitstraling krijgt.

2.

coffee table 2

Bron

Keren uit Texas verouderde de metalen accenten en kleurde het donkere eiken tafelblad met slechts een paar gebruikelijke benodigdheden, waaronder azijn, staalwol en toiletpotreiniger. De onderste plank lijkt te zweven bovenop de x-vormige steunen, maar is in feite aan de buizen bevestigd met behulp van een railsteunfitting , terwijl de poten van de tafel deze wielen gebruiken.

3.

coffee table 3

Bron

Upcycle een oude, wiebelige tafel door het blad te bergen en een nieuwe set poten te bevestigen. Deze familie koos ervoor om decoupage te gebruiken om wat kleur toe te voegen aan een voorheen witte IKEA-tafel. Het beste is dat je geen doe-het-zelf-ervaring nodig hebt om de benen te bouwen. Voer gewoon de gewenste hoogte, diepte en breedte van je tafel in deze basisset voor tafelframes in en je bent klaar om te gaan.

4.

coffee table 4

Bron

Leo uit Michigan heeft dit prachtige tafelblad gemaakt met teruggewonnen bowlingbanen, wat zorgt voor een geweldig gesprek. Industriële fittingen en buizen vullen de stijl aan en trekken meer aandacht naar het eigenlijke tafelblad. Leo vond het ook geweldig dat dit frame snel te bouwen en van hoge kwaliteit was.

5.

coffee table 5

Bron

Donald wilde nieuwe holmeubels met een industriële uitstraling, dus voegde hij poten op wieltjes toe aan een donker gekleurd tafelblad. Het frame is vergelijkbaar met deze basisset, maar bevat een vijfde poot om meer ondersteuning te bieden aan het midden van de tafel. Om een ​​tafel te bouwen met dezelfde configuratie, neem dan gerust contact op met ons team voor gratis ontwerpondersteuning voordat je aan de slag gaat.

6.

coffee table 6

Bron

Als je alleen ruimte hebt voor een kleine accenttafel, overweeg dan om deze groter te maken, zodat er ruimte is voor extra planken. Dit stuk zou een makkie zijn voor zelfs de meest beginnende doe-het-zelver.

7.

coffee table 7

Bron

Wanneer je een salontafel bouwt met industriële fittingen en pijp, kan bijna alles als tafelblad worden gebruikt. Dit ongelooflijk unieke stuk is gemaakt met een kabelspoel die uit een afvalcontainer is getrokken, terwijl touw het een rustieker gevoel geeft. Om de poten te bouwen, heb je voor elk twee flensfittingen en een stuk buis nodig.

8.

coffee table 1

Bron

Deze industriële salontafel heeft rustieke planken die naast de pijp lijken te zweven. je kunt dezelfde illusie bereiken met behulp van de Single Tab Panel-fitting . De tafel heeft ook een tweede plank eronder voor extra opslag.

9.

coffee table 10

Bron

Deze salontafel is een ander voorbeeld van hoe bijna alles voor het blad kan worden gebruikt. In dit geval hadden Bob en zijn gezin dertig jaar een stuk leisteen dat ze eerder onder een houtkachel hadden gebruikt. Van begin tot eind konden ze er binnen twee uur een tafel van maken.

10.

coffee table 11

Bron

Industriële fittingen en buizen helpen traditionele houtaccenten in evenwicht te brengen, zodat meubels er minder verouderd uitzien. Een ander modern kenmerk van deze tafel is dat het hout onafhankelijk van de buizen lijkt te zweven dankzij deze Single Tab Panel-fittingen.

11.

coffee table 13

Bron

Ervoor kiezen om je tafel te bouwen met onafgewerkte planken die bij houten vloeren passen, is een goede manier om de kamer luchtig en helder te houden. Dit ontwerp bevestigt het tafelblad aan enkelvoudige paneelfittingen, zodat er minder behoefte is aan extra dwarssteunen.

12.

coffee table 14

Bron

Het iets slankere, boxer frame van deze tafel is gebouwd met Kee Lite fittingen . Kee Lite-fittingen zijn net zo duurzaam als Tubeclamp-fittingen, maar weegt ongeveer de helft van het gewicht. Ze hebben ook een slankere, modernere uitstraling, die in dit geval goed past bij het lichte kleurenpalet van de kamer.

13.

coffee table 15

Bron

Het bouwen van tafels met Tubeclamp-fittingen maakt de inrichting van je kantoor snel en betaalbaar, zonder in te boeten aan stijl of duurzaamheid. Deze specifieke tafel bevindt zich in het kantoor van Simplified Building en heeft een op maat gemaakt betonnen blad. je kunt het frame recreëren met deze robuuste tafelframeset en vervolgens het blad verzonken met mannelijke enkele draaibare fittingen.

14.

coffee table 16

Bron

Om het hoogste niveau van deze salontafel te bouwen, gebruikt je elleboogfittingen aan de zijkant om vier stukken pijp te bevestigen die iets langer zijn dan de breedte en lengte van je tafelblad. Vergeet niet om de Single Tab Panel-fittingen toe te voegen, zodat je de verzonken planken kunt laten zweven.

15.

coffee table 17

Bron

Gebruik een glazen blad om meer aandacht te vestigen op het unieke frame van een tafel. Als je de functionaliteit van Tubeclamp fittingen leuk vindt, maar je houdt niet van het uiterlijk van metalen buizen, dan kun je er altijd voor kiezen om ze in een andere kleur te schilderen. Onze poedercoating-service biedt meer dan 150 verschillende kleuropties in zowel vlakke als glanzende stijlen.

16.

coffee table 18

Bron

Voor mensen die hun huis er graag moeiteloos schoon en opgeruimd uit willen laten zien, is minimalistisch design het antwoord. Om dit frame opnieuw te maken, heb je slechts vier zijuitlaat-elleboogfittingen en twee T-fittingen met één contactdoos uit de Kee Lite-lijn nodig, die de helft van het gewicht is maar net zo duurzaam als gewone Tubeclamp-fittingen.

17.

coffee table 19

Bron

Verander een stationaire tafel in een kwestie van seconden in een mobiel door uitgeboorde flensfittingen voor de voeten te gebruiken en vervolgens zwenkwielen erin te plaatsen wanneer je klaar bent om de overstap te maken. Tubeclamp fittingen zijn ook corrosiebestendig, zodat je je tafel buiten kunt gebruiken zonder dat je zich zorgen hoeft te maken over beschadigingen.

18.

coffee table 20

Bron

Als je een nieuwe tafel met blond gekleurd hout en een betaalbaar prijskaartje wilt, check out de Gerton tafelblad van de IKEA. Dit specifieke tafelblad is populair bij Tubeclamp-klanten vanwege de tijdloze stijl en het gebruiksgemak met Tubeclamp-fittingen.

19.

coffee table 21

Het zou slechts een middag om een paar extra stukken hout en pijp te zetten in deze unieke accent tafel. Tubeclamp-fittingen zijn gemaakt in verschillende maten, dus zelfs als je alleen kleinere buizen bij de hand hebt, is er waarschijnlijk een fitting die bij de maat past. Tubeclamp De stelschroef maakt het ook mogelijk om zonder schroefdraad pijp gebruiken.

20.

coffee table 22

Bron

Deze prachtige tafel kan niet eenvoudiger zijn om te bouwen. Deze set met in hoogte verstelbare tafelframes zou het mogelijk maken om het in slechts enkele minuten van een grote salontafel naar een eettafel te transformeren, waardoor dit een goede oplossing is voor iemand met een kleine ruimte die toch af en toe wil dineren.

21.

coffee table 23

Bron

Dit bureau kan gemakkelijk worden omgezet in een salontafel door de poten in te korten en de hoogte van de onderste plank te veranderen. Om de hoogte te wijzigen, hoeft je alleen de stelschroeven op de Tubeclamp-fittingen los te draaien met een inbussleutel, de nodige aanpassingen te maken en de schroef vervolgens weer vast te draaien.

22.

coffee table 24

Bron

Hier is nog een voorbeeld van het gebruik van decoupage om het blad van een salontafel nieuw leven in te blazen. Een oude kaart is een geweldig gespreksonderwerp en is relatief eenvoudig op een stuk hout te lijmen en te verzegelen. Lees dit artikel voor meer informatie over het upgraden van een salontafel met Tubeclamp-fittingen en decoupage.

23.

coffee table 26

Bron

Een grote, lage salontafel vormt een evenwicht tussen een L-vormige bank. Dit specifieke ontwerp maakt gebruik van T-fittingen met één aansluiting op de hoeken en werkt ze vervolgens af met een vervormbare plug . Gebruik flensfittingen met een beetje antislip materiaal aan de onderkant voor de voeten.

24.

coffee table 27

Deze kleine tafel is een ander voorbeeld van het gebruik van uitgeboorde flensfittingen met zwenkwielen . Door beide delen aan de voeten te gebruiken, is het mogelijk om de tafel in slechts enkele minuten van mobiel naar stationair te transformeren.

25.

coffee table 29

Bron

Meubels die zijn gebouwd met buizen en Tubeclamp-fittingen kunnen vaak worden ontworpen voor twee doeleinden. Wanneer deze salontafel tegen een muur wordt gedrukt, doet hij ook dienst als bankje. Tubeclamp-fittingen bieden de kracht die nodig is om vrijwel elke taak aan te kunnen.

26.

coffee table 30

Bron

Omdat Tubeclamp-fittingen geen buis met schroefdraad nodig hebben om verbindingen te maken, zou je in theorie hout of andere materialen kunnen gebruiken als ondersteuning voor je tafel. In dit geval helpt het hout het stuk leisteentegel aan te vullen dat voor de bovenkant wordt gebruikt.

27.

coffee table 31

Bron

De ongebruikelijke configuratie van dit frame helpt de aandacht te trekken naar het teruggewonnen hout. Om er zelf een te bouwen, bevestigt je steunen aan de poten met een T-stuk met drie aansluitingen . Een klein stukje buis en een 90 ° bochtstuk maken de ondersteuning compleet. Het gebruik van een kleine flensfitting zou de tweede plank extra stabiliteit geven.

28.

coffee table 32

Bron

De rand van deze tafel is een goed idee voor huishoudens met kleine kinderen of voor iedereen die wat extra bescherming wil tegen rollen of vallen van het blad. De bouwer heeft het frame zwart gespoten, maar je kunt de fittingen en leidingen net zo goed in glanzend zwart bestellen via onze poedercoating service.

29.

coffee table 33

Bron

De gepolijste metalen noppen van dit stuk voegen een interessant element toe aan planken van gewoon hout. Om een ​​tweede plank te bouwen met hetzelfde ontwerp met twee panelen als deze, moet je drie dwarssteunen bevestigen met behulp van T-stukken met drie moffen. De panelen worden vervolgens aan de steunen bevestigd met behulp van een paneel met enkel lipje met sleufbevestiging.

30.

coffee table 34

Bron

Zelfs als je geen doe-het-zelf-ervaring hebt, kun je nog steeds vrijwel alles binnen enkele minuten in een salontafel veranderen. Voeg extra grote zwenkwielen toe aan een pallet, een paar handvatten om hem te helpen verplaatsen, en je bent klaar. je kunt er zelfs familie-initialen op sjabloneren voor een persoonlijk tintje. Om de handgrepen te maken, heb je alleen een paar 90 ° elleboogfittingen , flensfittingen en wat buis nodig.

31.

coffee table 35

Bron

Deze tafel is een verkleinde versie van een van de tafels een paar plekken erboven. De kleinere tweede plank op deze accenttafel geeft het een grilliger gevoel. De geschuurde randen en uniforme beits zorgen voor een gepolijste look, en door Tubeclamp-fittingen te gebruiken , zou je de hoogte van de onderste plank in seconden kunnen aanpassen.

32.

coffee table 36

Bron

De verweerde verf op het frame van deze tafel vormt een aanvulling op het teruggewonnen houten blad en de metalen randen. Om de look na te bootsen, kunt je planken van een oude pallet redden, wat vlek toevoegen en vervolgens metalen hoekafwerking gebruiken. Geef de verf en de rand een verouderd uiterlijk door een grof schuurpapier met korrel 40 tot 60 te gebruiken.

33.

coffee table 37

Bron

Deze prachtige salontafel vormt de perfecte balans tussen een statement-making blad en een uniek frame. De sleutel is het gebruik van buizen en fittingen in een kleinere maat, zoals maat vijf of vier. Om het frame te maken, begint je met het bevestigen van de poten en dwarssteunen met T-stukken met drie moffen. Bevestig met flensfittingen om het frame aan de bovenkant te monteren.

34.

coffee table 38

Bron

Dit strakke zitgedeelte buiten is eenvoudig te bouwen en aan te passen met Kee Lite fittingen . Kee Lite-fittingen zijn gemaakt van corrosiebestendig geanodiseerd aluminium, zodat je zich geen zorgen hoeft te maken over blootstelling aan de elementen. Als je zo'n set wilt maken maar niet zeker weet hoe, biedt ons team gratis ontwerphulp om je op weg te helpen.

35.

coffee table 39

Bron

Het bouwen van je eigen salontafel met Tubeclamp-fittingen is een geweldige kans om eindelijk een bestemming te vinden voor alle reserveonderdelen hout en pijp die misschien rondslingeren.

36.

coffee table 40

Bron

Deze tafel zou kunnen zijn gebouwd met een teruggewonnen deur. Als je geen oude deur bij de hand hebt, werken een paar stukken hout die in contrasterende kleuren zijn gekleurd net zo goed. Verbind ze met een metalen plaat van je plaatselijke ijzerhandel om de look af te maken. Kleine flensfittingen en buizen bieden ondersteuning zonder de aandacht van de bovenkant af te trekken.

37.

coffee table 41

Bron

Deze tafel zou er thuis uitzien in een kamer met een chique barnhouse-stijl. De platte zwarte buis en fittingen van deze tafel laten het teruggewonnen hout opvallen.

38.

coffee table 42

De ronde randen van deze gepolijste houten tafel worden aangevuld door het 90 ° Elleboogbeslag . Om dezelfde hoogte voor de bovenkant te krijgen, kunt je overwegen deze met deze bevestigingskussens te monteren . Upcycle een stuk gaaspaneel om extra planken te maken en gebruik vervolgens extra grote zwenkwielen om een ​​grillig tintje aan de benen te geven.

39.

coffee table 43

Hier is nog een variatie op de teruggewonnen houten tafel die een paar plekken hierboven vermeldt. In dit geval zijn de buizen en fittingen nog meer ingetogen om de aandacht te vestigen op de natuurlijke schoonheid van het ruwe, onafgewerkte hout. Een snelle passage met wat staalwol of schuurpapier over de geverfde pijpen zou een gemakkelijke manier zijn om het metaal een ouder uiterlijk te geven.

40.

coffee table 44

Bron

Het gebruik van Tubeclamp-fittingen om de benen te bouwen, laat je fantasie de vrije loop. Hun modulaire maar stevige ontwerp maakt het mogelijk om bijna elk idee tot leven te brengen.

41.

coffee table 45

Bron

Veel van de salontafels in deze lijst hebben unieke bladen of teruggewonnen materialen, maar dit ontwerp valt op door zijn ongebruikelijke poten. Een kleinere versie hiervan zou zelfs kunnen werken als een dienblad voor ontbijt op bed voor luie weekendochtenden. Om er zelf een te maken, heb je alleen deze 90 ° elleboogfittingen en T-stukken met drie moffen nodig . Zorg ervoor dat je een kleinere buismaat bestelt om dezelfde stijl te bereiken.

42.

coffee table 46

Bron

Geef teruggewonnen hout een meer gepolijste look door een rand toe te voegen die een tint donkerder is gekleurd. De diepe, warme tinten van deze tafel zorgen ervoor dat elke kamer meteen gezelliger aanvoelt. De buis en fittingen zijn waarschijnlijk plat zwart geverfd, wat gemakkelijk kan worden gedaan met een poedercoating. Gebruik voor de fittingen T-fittingen met drie moffen en flensfittingen.

43.

coffee table 47

Bron

De eerste en enige ronde tafel in deze lijst ziet er minimalistisch uit en voelt toch gezellig aan dankzij het donker gebeitste blad. Om dezelfde x-vormige ondersteuning voor je eigen tafel te bouwen, begint je met deze twee-socket kruisbeslag . Als je de hoek van de x-vormige steun wilt kunnen veranderen, kijk dan eens naar de verstelbare kruisfitting.

44.

coffee table 48

Bron

Dat je pijp als bouwmateriaal gebruikt, wil nog niet zeggen dat de stijl er industrieel uit moet zien. Om meer een boerderijstijl te krijgen, kunt je experimenteren met het gebruik van T-fittingen met drie moffen, waar je anders T-fittingen met één mof zou gebruiken . Verf de buizen en fittingen in platzwart en werk ze vervolgens af met staalwol of schuurpapier om ze er meer verweerd uit te laten zien.

45.

coffee table 49

Bron

Hier is nog een variatie op hetzelfde ontwerp met scheve poten, maar met een dunner bord. Ben je begonnen met het maken van je tafelpoten met een dikker houten blad, maar ben je later van gedachten veranderd, dan kun je met Tubeclamp fittingen de aanpassing snel en gemakkelijk maken.

46.

coffee table 50

Bron

Deze spoel van teruggewonnen industrieel hout zorgt voor een opvallend gespreksonderwerp. Gebruik flensfittingen en pijp die zwart geverfd is met onze poedercoating service om de spoel een gepolijste look te geven. Verberg de zwenkwielen eronder voor extra functionaliteit.

Bouw je eigen salontafel

Sommige van de salontafels die we hier hebben gezien, zijn echt uniek. Klaar om er zelf een te bouwen?

Laat je niet afschrikken door ongebruikelijke ontwerpen en vormen. Wij bieden graties ontwerphulp om jou op weg te helpen.

Hulp nodig?

Test

Ons team helpt je graag met je project!

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.