Ontwerpen voor L-vormige bureaus

Wanneer je niet veel ruimte hebt om een bureau te plaatsen, of gewoon wat meer plaats op je bureau wilt hebben voor al je papieren, gadgets of projecten, dan is een L-vormig bureau een ideale oplossing.

L-vormige bureau's voor je werkplek

Wij hebben een aantal L-vormige bureau's samengesteld aan de hand van enkele projecten van klanten. Heb je zelf specifieke wensen voor een bureau, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder met het uitwerken van je idee!

Standaard L-vormig bureau

Ben je op zoek naar een L-vormig of hoekbureau, dan is dit een prima oplossing.

Houdt er bij dit ontwerp wel rekening mee dat de 2 bladen goed met elkaar verbonden zijn. We hebben genoeg beenruimte overgelaten door het frame in de hoek helemaal naar achter te plaatsen, dus het blad wordt in de binnenhoek niet ondersteund.

Eigenschappen:

  • Naar wens aan te passen

Materiaal:

  • Inbussleutel

Wat word er meegeleverd:

Frame voor bureau

Wat niet:

Bureaublad, schroeven om het blad te bevestigen

L-vormig bureau voor in de hoek

Dit ontwerp lijkt veel op het eerste ontwerp, maar hier is de opstelling wat beter aangepast op een hoek van een ruimte. De extra steunen aan de achterzijde zijn dicht bij de hoek geplaatst omdat daar vaak het meeste gewicht komt.

Ook bij dit ontwerp met je er rekening mee houden dat de 2 bladen goed aan elkaar verbonden worden. Dit zou je kunnen doen met bijvoorbeeld deuvels of een metalen plaat met schroeven aan de onderkant.

Eigenschappen:

  • Naar wens aan te passen

Materiaal:

  • Inbussleutel

Wat word er meegeleverd:

Frame voor bureau

Wat niet:

Bureaublad, schroeven om het blad te bevestigen

Multi-Level L-vormig bureau voor ergonomische monitorhoogte

Bij dit ontwerp heb je één gedeelte wat de hoogte heeft van een normaal zitbureau en het andere gedeelte om staand aan te werken. Dit geeft je de mogelijkheid om stel van positie te wisselen als je even je benen wil strekken.

Tevens kun je er voor kiezen om het verhoogde gedeelte op de ideale ergonomische hoogte voor je monitor te plaatsen. Deze dient dan meteen als een beeldscherm verhoger.

Eigenschappen:

  • Naar wens aan te passen

Materiaal:

  • Inbussleutel

Wat word er meegeleverd:

Frame voor bureau

Wat niet:

Bureaublad, schroeven om het blad te bevestigen

Wall Mounted L-vormig hoekbureau

Voor degene die graag niet te veel op de vloer wil plaatsen of het gewoon mooier vinden als het bureau aan de muur gemonteerd wordt, hebben we een eenvoudig ontwerp voor een hoekbureau met steunen voor aan de muur.

Dit ontwerp is ook geschikt als een tafel of bar voor in de hoek van een ruimte. Aangezien het blad met steunen aan de muur wordt gemonteerd, kun je deze in iedere gewenste hoogte plaatsen. Dus ook lager, bijvoorbeeld als een knutseltafel voor de kinderen.

De steunen worden aan de voorzijde van het blad gemonteerd, deze gaan schuin naar onder naar de muur. Aan de muurkant van het blad dien je dan nog wel iets te maken waar het blad op rust. Dit kan door simpelweg een balk tegen de muur te schroeven waar het blad op rust of een paar hoekijzers.

Wil je persé iets van Tubeclamps om het blad aan de muur te monteren? Neem dan contact met ons op, we vinden vast een zeker een leuke oplossing!

Eigenschappen:

  • Naar wens aan te passen

Materiaal:

  • Inbussleutel

Wat word er meegeleverd:

Frame voor bureau

Wat niet:

Bureaublad, schroeven om het blad te bevestigen

Hoe ontwerp je het ideale bureauframe?

Voordat je aan het ontwerp voor je bureau begint, zijn er een aantal zaken waar je vooraf rekening mee dient te houden.

Juiste hoogte van het blad

Neem een meetlint of rolmaat en meet de afstand van je elleboog tot de vloer wanneer je rechtop in je bureaustoel zit. Dit is de ideale hoogte voor de bovenkant van het blad.

Als je het perfecte bureau wilt ontwerpen wat precies op jou aangepast is, neem dan even de tijd om de ideale hoogte te bepalen. Niet iedereen is even lang namelijk, ook je meest comfortabele zithouding is van belang.

Bijvoorbeeld: wanneer je ideale bureauhoogte 700mm is en het blad wat je gebruikt is 50mm, dan zal het frame ongeveer 650mm moeten zijn. Houdt er rekening mee dat de koppelstukken voor het blad te monteren, ook nog enkele millimeters bovenop de buis lengte zijn. Vele standaard bureauframes zijn vaak wat hoger zodat ze voor iedereen passen.

Bureau diepte

Vanuit een ergonomisch oogpunt is ook de diepte van het bureau (vooral het blad) van belang. Als je bijvoorbeeld een verstelbare arm voor je monitor wil gebruiken, dan dient je bureau al vlug 100mm dieper te worden.

Houdt ook rekening met de grote van je computerkast. Een klein desktop kastje zal meestal wel passen, maar als je een grote gaming PC hebt, dan moet deze natuurlijk wel op je bureau passen.

Wij adviseren om een blad van tenminste 700mm diep te gebruiken, waarbij het frame 200mm minder diep dan het blad is.

Hulp nodig?

Test

Ons team helpt je graag met je project!

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.