Schermen voor open kantoorruimtes

Wij geloven dat veel bedrijven de herindeling van hun kantoren overwegen. Ook de manier waarop personeel onderling met elkaar communiceert zal drastisch veranderen nu personeel van het thuiskantoor weer terugkeert naar kantoor. De social distancing regelgeving zal moeten worden nageleefd en één van de manieren om hieraan gevolg te geven is door het kantoor op te delen met schermen en screens.

bureau screen voor kantoor

Hier is een voorbeeld van hoe onze collega's in de VS hun kantoor indeelden om te voldoen aan de regelgeving en de veiligheid in acht te nemen. De kantoorschermen waren al ruim voor de coronatijd gemaakt, maar wij denken dat deze oplossingen prima dienst doen als social distancing schermen op kantoor.

bureauscherm van stalen frame

Als je op zoek bent naar soortgelijke kantoorschermen, dan helpt ons team je graag verder - we kunnen je helpen bij het ontwerp en suggesties doen voor je project. Neem gerust contact met ons op.

Bureauschermen voor social distancing

Schermen worden al jarenlang gebruikt voor een zekere mate van privacy op een druk kantoor. Aangezien deze schermen meestal zijn gemaakt van ondoorzichtig materiaal, kunnen ze ook veel licht ontnemen op de werkplek. Anderzijds zijn deze schermen weer bijzonder geschikt om notities op te hangen, zodat je zeker weet dat je niets mist.

Deze schermen zijn ontwikkeld met de volgende gedachten:

  • Privacy – Privacy krijgen we door de schermen deels uit multiplex te maken, zodat ze hoog genoeg zijn.
  • Licht – Het bovenste deel van de schermen is gemaakt van transparant plexiglas, zodat er voldoende licht in de persoonlijke werkruimte komt.
  • Notitieruimte – Het houten deel is voorzien van een zacht materiaal, waardoor dit kan dienen als een kurkbord waar je notities kan ophangen. Tevens wordt hiermee geluidsoverlast en echoën gereduceerd.

kantoorschermen voor social distancing

Gebruikte materialen

Voor deze kantoorinrichting hebben onze collega's de volgende materialen gebruikt:

  • Buiskoppelingen – dit zijn sterke, gegalvaniseerde buisklemmen die de verschillende buizen aan elkaar klemmen en met een eenvoudige inbussleutel zijn te monteren.
  • Galvaniseerde stalen buizen – Niet alleen geven deze het kantoor een moderne, industriële look, ook zijn ze beresterk, duurzaam en kunnen ze bijzonder veel gewicht dragen zonder door te buigen.
  • Plexiglas frost – zoals hierboven al vermeld, is het bovenste deel van de wanden gemaakt van een materiaal dat lichtdoorlatend is.
  • Multiplex platen – de multiplex platen zorgen voor privacy. Het is veelzijdig en is makkelijk verkrijgbaar.
  • Geluidsisolerende materialen – de multiplex platen zijn bedekt met geluidsisolerende, stevige stof dat tegen de multiplex is geniet.

Natuurlijk is dit project eenvoudig aanpasbaar aan de wensen. Vervang bijvoorbeeld de multiplex platen voor plexiglas om makkelijker te kunnen schoonmaken of voor meer licht op de werkplekken.

stalen  frame voor kantoorschermen

Je kunt de frames voor de kantoorschermen in elk gewenst formaat ontwerpen zoals je wilt. (We kunnen de buizen tot maximaal twee meter op elke gewenste maat zagen) Doordat buiskoppelingen zoveel flexibiliteit bieden, kan vrijwel elke werkplek worden voorzien van de gewenste maten kantoorschermen. Op die manier voldoet elke kantoorruimte aan de nieuwe eisen.

Voor welke buiskoppelingen kies je?

Tube clamp buiskoppelingen zijn bijzonder handig om mee te werken. De geïntegreerde stelschroeven zijn eenvoudigweg met een inbussleutel aan te draaien. Buiskoppelingen zijn toepasbaar in vele soorten doe-het-zelfprojecten.

Hier zijn de buiskoppelingen die het meest zijn gebruikt voor dit project:


1. De Gegoten T-klem verbindt verschillende delen waarbij de staande buizen door de koppeling heen lopen en daaraan vast een horizontale verbinding maken. Hiermee is het eenvoudig om het frame in delen op te bouwen.

buiskoppelingen

2. Om de hoeken te maken werd een Gegoten knie gebruikt op de plekken waar een hoek van 90 graden moest worden gemaakt.

Tubeclamp knie

3. Op de plekken waar een hoek nodig was, maar waar ook een buis verticaal naar beneden moest, werd een gegoten hoekklem (dicht) gebruikt.

corner detail for office screens

4. Zowel de 173M en de 167M buiskoppelingen werden gebruikt om de panelen met het frame te verbinden. Op de plekken waar de panelen slechts aan één kant werden bevestigd werd de 167M gebruikt. Op de plekken waar de panelen aan zowel boven- als onderkant moesten worden bevestigd werd de 173M gebruikt.

kee klamp used for office screens

5. En als laatste werd de Voetplaat gebruikt om een stevige basis te creëren van het frame.

desk divider made of kee klamp

Hier is een eenvoudig diagram dat je helpt om te visualiseren welke onderdelen op welke plek komen en hoe de koppelingen aan de panelen worden bevestigd.

Diagram divider

Gallery

Meer ideeën voor social distancing schermen

We hebben een aantal kits samengesteld om je te helpen inspireren. Deze kunnen je helpen bij de inrichting van je kantoor of andere situaties waar je dicht op elkaar zit, zoals in kantoren, kapsalons, bars of restaurants.


Hulp nodig?

Test

Ons team helpt je graag met je project!

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.