Spandoekframes – Kies het juiste type!

Spandoekframes – Kies het juiste type!

Het maakt niet uit of je bij een kleine winkel of een grote organisatie werkt, voor iedere onderneming is naamsbekendheid enorm belangrijk. Om nieuwe klanten aan te trekken zijn reclameborden en spandoeken een populaire manier om dit voor elkaar te krijgen, met name voor lokale bedrijven. Een goed geplaatst spandoek of reclamebord kan meer mensen in jouw winkel lokken. Maar dat niet alleen, het tonen van jouw merk- of bedrijfsnaam op lokale evenementen is een perfecte manier om extra naamsbekendheid te krijgen. Gezien de huidige situatie rondom het Covid-19 virus, zou een frame als deze ook gebruikt kunnen worden als veiligheidsscherm.

Om jou te helpen bij het kiezen van het juiste spandoekframe voor jou en je bedrijf, zijn hier vier verschillende type spandoekframes die je kunt gebruiken.

Soorten spandoekframes

Gevel gemonteerde spandoekframes

Gevel gemonteerde spandoekframes

De gevel gemonteerde spandoekframes zijn ideaal, omdat een eenvoudig ontwerp jou de mogelijkheid geeft om je spandoek of reclamebord te maken. Sterker nog, een lang vierkant of rechthoekig spandoek wordt met spandoekspanners of kabelbinders door de ogen van het spandoek om de buis heen bevestigd. Erg eenvoudig!

Het spandoekframe wordt aan de gevel gemonteerd met bijvoorbeeld onze Leuningbeugel koppelstuk van Tubeclamps. Dit koppelstuk zorgt ervoor dat een spandoekframe op vrijwel ieder oppervlak, onder andere op hout, steen en beton, kan worden gemonteerd.

Het resultaat is een eenvoudige oplossing die eenvoudig te monteren en erg goedkoop is!

Vergeleken met andere reclameborden, is dit een erg duurzame oplossing. In praktijk kunnen Tubeclamps koppelstukken en gegalvaniseerde buizen tientallen jaren mee gaan zonder enige roest of schade te vertonen. Een spandoekframe van 75 euro kost je na twintig of dertig jaar amper 3 tot 4 euro per jaar!

Gevel gemonteerde spandoekframes

In de grond geplaatst spandoekframe

 In de grond geplaatst spandoekframe

Deze reclameborden zijn in de grond geplaatst om deze spandoekframes overeind te houden. Het bezit een vergelijkbaar ontwerp als de andere frames die hier genoemd zijn. Voornamelijk zullen er rechthoekige en vierkante ontwerpen aangetroffen worden bij de verschillende bedrijven en evenementen. Net als bij de gevel gemonteerde spandoekframes worden ook de in de grond geplaatste spandoekframes bevestigd met spandoekspanners en kabelbinders om de buizen.

Dit type zal je vaker zien bij evenementen, maar ook zodra bedrijven aan de straat een reclamebord wensen te plaatsen. Vooral bij doorgaande wegen waar veel verkeer langskomt kan dit extra interessant zijn om klanten te trekken.

De benodigdheden zijn eenvoudig te bestellen, zoal bij het model hieronder: vier Kniebochten, twee lange lengtes buis voor de verticale richting (afhankelijk van de hoogte) en twee lengtes voor de breedte van het spandoek. Bij het plaatsen in de grond is het verstandig om te bekijken hoe stevig het reclamebord staat met betrekking tot de windkracht. Zodra het in de grond geplaatste spandoekframe niet in het beton gestort wordt, is het aan te raden een extra staander in het midden schuin naar achter te plaatsen.

In de grond geplaatst spandoekframe

Vrijstaand spandoekframe

Vrijstaand spandoekframe

Het vrijstaande spandoekframe is opgebouwd om rechtop te staan, zonder in de grond of aan de gevel gemonteerd te worden. Dit zorgt voor een draagbare oplossing omdat het spandoekframe eenvoudig verplaatst kan worden.

Echter, omdat het niet in de grond of aan een gevel gemonteerd wordt, wil niet zeggen dat het geen duurzame oplossing is. Het gewicht van de stalen buizen en koppelstukken zorgen ervoor dat het reclamebord recht blijft staan. In de meeste situaties zal het reclamebord niet omvallen, bij een sterke windkracht is het aan te bevelen gewicht op de voeten te plaatsen, zoals zandzakken.

Ook in dit geval worden spandoeken meestal bevestigd met spandoekspanners en kabelbinders.

Vrijstaand spandoekframe met meerdere secties

Vrijstaand spandoekframe meerdere secties

Net zoals bij het voorgaande ontwerp, staat ook deze rechtop zonder het frame te verankeren.

In dit geval zijn er meerdere secties aan elkaar gekoppeld zodat deze dient als een wand die recht, of bijvoorbeeld halfrond te plaatsen is. Een scherm als dit is handig bij bijvoorbeeld beurzen en festivals, maar ook op een terras zou dit zeer goed gebruikt kunnen worden. Tevens zal het ook een prima oplossing bieden bij een social distancing situatie vanwege het Corona virus.

Vrijstaand spandoekframe op wielen

Vrijstaand spandoekframe op wielen

Wederom volledig vrijstaand, maar voorzien van wielen zodat deze makkelijk verplaatsbaar is.

Moet het frame regelmatig verplaatst worden? Dan is dit de ideale oplossing, simpelweg door er een paar wielen onder te monteren.

V-vorm spandoekframe

V-Vorm Spandoekframe

De V-vorm spandoekframe is in verschillende ontwerpen te verkrijgen, de overeenkomst is de V-vorm die deze reclame-uitingen hebben. Het is geschikt voor advertenties en reclameborden die in verschillende richtingen weergegeven moet worden. In het bovenste geval is te zien dat het pand op de hoek gevestigd is. Men wil de aandacht trekken van zowel de doorgaande weg, als vanuit de zijstraat. Zoals te zien is kun je dit omschrijven als een V-vorm spandoekframe die aan de gevel gemonteerd kan worden.

Een andere variant is een V-vorm spandoekframe dat tevens in de grond gemonteerd is. Dit zie je vaker bij plaatsen waar zowel van de linkerzijde als de rechterzijde een groot aantal personen passeren. Met dit reclamebord kun je op een doorgaande weg zowel de aandacht verkrijgen van het verkeer van links én van rechts!

Spandoekframe V-vorm

Voordelen van Tubeclamps

Vaak zien wij dat er diverse reclameborden gemaakt worden met erg goedkope materialen en die niet geschikt zijn voor langdurig gebruik. Slecht weer, roest, houtschade, vervoer, in elkaar zetten en uit elkaar halen van je reclamebord kan de kwaliteit snel doen afnemen. Daarnaast zijn diverse reclameborden gebonden aan specifieke afmetingen.

Met Tubeclamps kun jij spandoekframes maken op precies de wijze zoals jij dat wil. Het type spandoekframe uitkiezen, jouw ontwerp maken, de afmetingen uitrekenen en de onderdelen bestellen. Ook zorgen Tubeclamps voor een duurzame oplossing waar je tientallen jaren mee door kan gaan. Tevens kun je met gebruik van buizen en koppelstukken altijd je ontwerp veranderen. Een verandering van spandoekontwerp zorgt er enkel voor dat je het spandoek hoeft te vernieuwen. De prijs is daarentegen erg gunstig vergeleken met concurrenten!

De voordelen zijn o.a.:

Weerbestendig. Tubeclamps koppelstukken zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal, wat inhoudt dat zij bestendig zijn tegen corrosie en roest. Dit zorgt voor een oplossing die meerdere jaren goed zal blijven.

Eenvoudige montage en demontage. Het monteren en uit elkaar halen gaat snel en moeiteloos. Met enkel een inbussleutel het is een kwestie van minute om het monteren, het demonteren gaat net zo snel.

Verstelbaar. De koppelstukken die gebruikt worden in onze spandoekframes staan aanpassingen in lengte en breedte toe.

Aanpasbaar. Wij bieden een eigen oplossing die gebouwd is aan je eigen wensen. Aanpasbaar in hoogte, lengte, breedte en ontwerp; je krijgt het frame die het best past bij jouw spandoek.

Robuust en Super sterk. Gemaakt van duurzaam staal, onze spandoekframes zijn gemaakt om langdurig te bestaan. Tubeclamps koppelstukken worden overal gebruikt, van gym, fitnessrekken en speeltoestellen. Je kunt dus echt een robuust en super sterk spandoekframe krijgen dat tegen enorm veel bestand is.

Herbruikbaar. Zouden je behoeftes veranderen, dan kun je onze Tubeclamps koppelstukken eenvoudig herbruiken in een volgend project. Zodra je van een kleiner spandoekframe naar een groter spandoekframe wilt gaan, zal je erg veel koppelstukken kunnen hergebruiken. Dit zal natuurlijk geld besparen!

Ben je op zoek naar een reclamebord voor jouw bedrijf? Heb je inmiddels voor een spandoekframe gekozen? Kijk niet verder! Ons projectteam is gespecialiseerd in het werken met koppelstukken, wij kunnen u helpen met het ontwerp en de benodigde koppelstukken!

Hulp nodig?

Test

Ons team helpt je graag met je project!

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.