Bureaulamp van Tubeclamps

Tubeclamps Bureaulamp

Bureaulamp van Tubeclamps en buis

Ben jij graag creatief bezig en wil jij je interieur een uniek tintje geven? Dan is deze bureaulamp misschien een leuk idee voor jou! Ik had nog enkele onderdelen over van een ander project en besloot deze te gebruiken om een bureaulamp te maken. De snoer, fitting en lampenkap had ik toevallig ook nog liggen, maar deze kun je zelf online bestellen of bij de bouwmarkt kopen. Je kunt deze eenvoudige kit direct bestellen of deze naar wens aanpassen.

Tubeclamps Bureaulamp Het idee is begonnen met een E27 fitting die ik nog had liggen en er achter kwam dat de bolle bovenkant precies strak in een Tubeclamp maat B past.

Tubeclamps Bureaulamp De andere Tubeclamps had ik nog over van een ander project. Na even wat onderdelen bij elkaar gezocht te hebben, heb ik even nagedacht wat de beste maat voor een bureaulamp is.

Tubeclamps Bureaulamp Nadat ik de maat had bepaald, heb ik wat buizen op maat gezaagd en ben de verschillende delen in elkaar gaan zetten. In de langste buis heb ik onderin een gat geboord waar de snoer doorheen gaat. Dit gat heb ik precies op de plek van de inbusbout van de open hoekklem geboord, de snoer kun je door de inbusbout voeren.

Vervolgens heb ik de snoer door de verschillende delen gehaald, voordat ik de delen aan elkaar heb gemonteerd. Op deze manier is het een stuk makkelijker om snoer door de bochten te krijgen en voorkom je dat je de snoer langs scherpe randen trekt. Aangezien je met stroom en metalen buis en koppelingen werkt, is het belangrijk dat je de snoer voorzichtig door het frame heen haalt. Zorg er dus voor dat de snoer niet te strak zit en niet beschadigd!

Als alle delen aan gemonteerd zijn, kun je het binnenwerk van de fitting aan de snoer verbinden en deze in de fitting monteren. Vervolgens de lampenkap over de draad van de fitting schuiven en deze vastzetten met de schroefring die bij de fitting hoort. Als laatste nog even de lamp erin draaien en je bent klaar!Hulp nodig met de bouw van je eigen lamp?

Hieronder hebben wij de producten toegevoegd als een standaard kit, deze is eventueel naar wens aan te passen.

We hopen dat je dit project leuk vond en dat het je motiveert om je eigen bouwproject te starten. Als je hulp nodig hebt bij je project, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team. Tenslotte, wanneer je updates over toekomstige projecten zoals deze wilt ontvangen, raden we je aan om jezelf in te schrijven op onze project nieuwsbrief met daarin de laatste projecten.


Bestel deze kit direct of pas deze naar wens aan.

Eigenschappen:

  • Naar wens aan te passen

Materiaal:

  • Inbussleutel

Wat word er meegeleverd:

Buizen en koppelingen voor 1 bureaulamp

Wat niet:

Snoer met schakelaar Lampkap E27 Fitting + Schroefring E27 Ledlamp

Hulp nodig?

Test

Ons team helpt je graag met je project!

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.