Monkey Bars van Tubeclamps

DHZ Monkey Bars

Onze klanten hebben zelfgemaakte klimrekken gebouwd voor training, training, parkour, of voor hun kinderen om plezier te hebben in de achtertuin (of soms binnen). We hebben dus allerlei ontwerpen gezien voor monkey bars gebouwd met Tubeclamp fittingen en buis.

Met Tubeclamps kun je een set monkey bars bouwen zonder dat je hoeft te zagen. Bovendien kan een met Tubeclamps gebouwde constructie relatief eenvoudig uit elkaar worden gehaald en weer in elkaar worden gezet. Een optie die niet mogelijk is met gelaste constructies of zelfs doe-het-zelf-constructies gemaakt van hout. Zo zijn Tubeclamps gegalvaniseerde buisfittingen een populair bouwmateriaal geworden bij het maken van zelfgemaakte klimrekken.

Om je een beter idee te geven van hoe je je eigen klimrek kunt bouwen, bespreken we op deze pagina de volledige details van deze set, gebouwd door Ben in Finleyville, Pennsylvania. Bovendien bespreken we de fittingen die je nodig hebt en hoe je ze kunt gebruiken, zodat je thuis je eigen klimrek kunt bouwen. Laten we beginnen:

Monkey Bars Project Details:

DHZ Monkey Bars

Ben gebruikt zijn monkey bars voor oefeningen en trainingsdoeleinden met verschillende ringen en andere suspension trainers. Voor het ontwerp van deze constructie maakte Ben gebruik van ons gratis ontwerp advies. Een van onze projectteamleden, kwam met een ontwerp dat voor Ben werkte en dat veilig en stabiel zou zijn.

Om ervoor te zorgen dat de structuur stabiel zou zijn, zijn de volgende toevoegingen gemaakt:

  • Aan de bovenhoeken van het frame wordt een "driehoekige" (of gehoekte) ondersteuning gecreëerd met behulp van het 30 tot 60 graden enkelvoudige T-stuk . De pijplengte in deze secties is 45 cm.
  • Aan de onderkant van het frame is nog een "driehoekige" (of schuine) steun toegevoegd om de structuur stabiel te houden. Nogmaals, het 30 tot 60 graden T-stuk met enkele aansluiting wordt gebruikt om deze steunen toe te voegen. De pijplengte in deze secties is 90cm.
  • De horizontale buislengte aan de onderkant van het frame strekt zich uit voorbij de constructie. Deze pijp is 250cm lang.

DHZ Monkey Bars

De gehele constructie is 250cm breed, 250cm lang en 220cm hoog. De "sporten" van de Monkey Bar zijn 90cm breed en zijn gelijkmatig verdeeld. De poten van de Monkey Bar zijn 15 cm hoog en de voeten zijn gebouwd met behulp van de voetplaten. De dwarsstang aan het uiteinde van de apenstang maakt verschillende bewegingen mogelijk in combinatie met ringen of andere suspension trainers.

DHZ Monkey Bars

Omdat de patio naar de keermuur afloopt voor afwateringsdoeleinden, gebruikte Ben zware rubberen matten om de klimrekken waterpas te stellen. Het bouwen van de constructie was een taak voor twee personen en duurde ongeveer drie uur om te monteren.

Ben was zeer tevreden met zijn project en had het volgende te zeggen:

"Al met al een geweldig project, erg blij mee en het wordt meerdere keren per week gebruikt. Het is ook een gespreksaanzet voor iedereen die het ziet."

DHZ Monkey Bars

Benodigde fittingen om de Monkey Bars te bouwen:

DHZ Monkey Bars

Hierboven hebben we een Sketchup-model gemaakt van een klimrek met een ontwerp dat lijkt op het ontwerp dat Ben heeft gebouwd. We hebben de onderste horizontale balk verwijderd, maar hebben de extra steunen aan de onderkant bewaard om de structuur veilig en stevig te houden.

We hebben alle fittingen op een rijtje gezet die je nodig hebt om de set apenstaven hierboven afgebeeld te bouwen. Houd er rekening mee dat u voor elke sport van de Monkey Bar twee korte T-stukken nodig hebt. Pas dit dus aan naar je constructie. In dit geval zijn er 4 sporten.

Als je het ontwerp wil wijzigen, neem dan eerst contact met ons op om er zeker van te zijn dat je ontwerp veilig is.

 

Waar elke fitting te gebruiken:

Zoals hierboven vermeld, verschilt het hier afgebeelde ontwerp enigszins van het ontwerp van Ben. Daarom willen we bespreken hoe en waar je elke fitting kunt gebruiken, zodat je je eigen klimrek kunt bouwen.

DHZ Monkey Bars

Aan de onderkant van de constructie worden de variabele hoekstukken gebruikt om te fungeren als de "voeten" van de constructie. De schuine steun wordt aan de staander toegevoegd met behulp van het 30 tot 60 graden T-stuk.

 

 

DHZ Monkey Bars

Aan de bovenkant van het frame wordt op elke hoek een gesloten hoekstuk gebruikt. Als alternatief kan het open hoekstuk in combinatie met een plastic (om de buis af te sluiten) worden gebruikt. De hoeksteunen worden aan het frame gemonteerd met behulp van het 30 tot 60 graden T-stuk.

DHZ Monkey Bars

Ten slotte wordt aan de bovenkant van de constructie het korte T-stuk gebruikt om de sporten van de monkey bars te creëren. De korte T-stukken monteer je aan de sporten, vervolgens schuif je de gehele sport over de buizen aan de zijkanten.

Hierdoor kan elk van de sporten nadien nog in de juiste positie schuiven. Om de afstand aan te passen, kan de stelschroef op het korte T-stuk worden losgedraaid (aan beide zijden van de sport van de Monkey Bars), op zijn plaats worden bewogen en vervolgens weer worden vastgedraaid om hem op zijn plaats te bevestigen.

Nogmaals, als je hulp nodig hebt bij het ontwerpen van je eigen set klimrekken of gewoon hulp nodig hebt bij het selecteren van de juiste fittingen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team voor hulp. Ons team heeft geholpen bij het ontwerpen van allerlei soorten constructies (waaronder verschillende obstacle courses) en kan je helpen met het bedenken van een ontwerp dat perfect is voor jouw toepassing.

Hulp nodig?

Test

Ons team helpt je graag met je project!

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.