Coronaschermen voor contactberoepen

Coronaschermen hebben vele verschillende namen, zoals bijvoorbeeld: veiligheidsscherm, hoest - of niesscherm, scheidingswand of hygiënescherm. Uiteindelijk hebben ze allemaal dezelfde functie: een fysieke barrière tussen 2 personen om te voorkomen dat virussen en bacteriën worden overgedragen.

scherm designs

Nederland bereidt zich in rap tempo voor op de anderhalvemetersamenleving. Met deze anderhalve meter afstand zijn we samen in staat om het coronavirus onder controle te krijgen. Gezien de huidige COVID-19 crisis, is het in vele publieke omgevingen noodzakelijk om hier op aan te passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ondernemingen zoals een restaurant, café, lunchroom, kapsalon, kledingwinkel, supermarkt, slagerij en bakkerij. In de komende tijd zullen al deze ondernemingen aangepast moeten worden om weer klanten te kunnen ontvangen, door middel van voldoende afstand of een fysieke barrière om personeel en klanten te beschermen.

Aangezien diverse contactberoepen per 11 mei weer open mogen, mits zij aan de voorwaarden voldoen, hebben wij een aantal frames voor scheidingswanden samengesteld. Deze zijn eenvoudig aan te passen qua formaat. De plexiglas platen zijn bij deze frames niet inbegrepen! Mocht je andere wensen hebben voor het design, dan kun je daarvoor altijd contact met ons opnemen.

1. Volledige hoogte met verhoogde poten

Dit ontwerp is de ideale oplossing voor de scheiding tussen bijvoorbeeld 2 werkplekken of stoelen bij de kapper. Het frame is op verhoogde poten geplaatst, zodat hier makkelijk onderdoor te vegen is. Dit ontwerp kan natuurlijk ook geleverd worden zonder de verhoogde poten, of kunnen de voetstukken vervangen worden door wielen. Mocht het scherm over een tijd overbodig worden, dan is het frame prima geschikt als verplaatsbare kapstok door er haakjes (buiskoppeling 129-B) op te monteren, of kledinghangers aan te hangen.


2. Balie scherm volledige hoogte

Dit type frame staat op de grond maar heeft alleen in de bovenste helft ruimte voor een scherm, zodat het geheel over de balie heen kan worden geplaatst. Uiteraard is deze ook uit te voeren met bijvoorbeeld verhoogde poten of wielen.

3. Recht scherm voor op de balie

Bij dit ontwerp worden er 2 stukken buis als staanders gebruikt, beide met koppelstuk 131-B bevestigd aan de balie. De plexiglas plaat is te bevestigen door middel van paneelklemmen/scharnierogen 173M-B aan beide kanten.

Wil je nog meer ontwerpen zien, of één van onze standaard kits bestellen, kijk dan op onze productpagina.

Concept van een veiligheidsscherm

Wat is een veiligheidsscherm?

Hoestscherm, kuchscherm, niesscherm of welke naam er ook gehanteerd wordt, ze dienen allemaal als een scheidingswand tussen verschillende plekken of personen. Onderstaand hebben wij een aantal producten samengesteld die voor deze toepassing gebruikt kunnen worden. Deze zijn stuk voor stuk aan te passen qua maat, maar ook qua design om deze naadloos aan te laten sluiten op de omgeving. Deze schermen zorgen ervoor dat virussen en bacteriën niet verspreid worden tussen bijvoorbeeld kassières en klanten of stoelen in de kapsalon.

De hoogte van het scherm

De minimale hoogte van het scherm dient tenminste 10cm hoger te zijn dan de gemiddelde lengte van personen. Dat komt neer op een hoogte van circa 200cm. Onze designs die hier onder weergegeven worden zijn hierop gebaseerd. In het geval van het staand scherm voor de balie, kan het bovenste gedeelte eenvoudig aangepast worden aan de hoogte van de balie.

Het plexiglas scherm

De plexiglas platen zijn niet inbegrepen bij de frames die wij aanbieden. In de meeste bouwmarkten kun je platen plexiglas of acrylaat kopen die je zelf op maat kunt snijden of zagen. Online zijn er vele mogelijkheden om deze op maat te bestellen, ook in diverse kleuren. Wij kunnen je helpen bij het bepalen van de exacte maat plaat die nodig is voor het frame. Andersom kan het frame natuurlijk ook aangepast worden op de plaat.

Het gebruik van Tubeclamps en buis

Door Tubeclamps en buis te gebruiken kan het scherm op iedere gewenste maat en situatie aangepast worden, zelfs in krappe of lastige plekken. Door het gebruik van standaard maten plexiglas plaat, of op maat gemaakt, kan jij je winkel snel voorzien van degelijke beveiliging.

Een voordeel, naast de eenvoudige installatie, is dat het geheel ook weer makkelijk te demonteren is. De onderdelen kunnen daarna weer gebruikt worden voor een andere toepassing.

Voor de installatie heb je slechts een inbussleutel nodig om het te monteren, of weer te demonteren!

Hulp nodig?

Heb je specifieke wensen voor deze schermen of een ander product? Neem contact met ons op! Wij helpen je graag met het kiezen van de beste oplossing!

Hulp nodig?

Test

Onze experts helpen je om de juiste materialen samen te stellen voor je project.

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.