Vrijstaande Hangmat Standaard

Hangmat Standaard

Hangmat standaard van Tubeclamps en buis

Aangezien het zonnetje buiten weer schijnt en ik altijd al een hangmat in mijn tuin wilde, maar geen bomen heb waar ik deze aan vast kan maken, was ik op zoek naar een vrijstaand frame. Er zijn genoeg kant en klare frames te vinden op het internet, maar vaak zijn deze van dun en goedkoop materiaal gemaakt wat niet lang mee gaat. Omdat ik het leuk vind om zelf wat te klussen en dingen te ontwerpen, heb ik een hangmat standaard gemaakt van Tubeclamps en gegalvaniseerde buis die jaren lang mee gaat. Onder aan deze pagina kun je de eenvoudige kit direct bestellen of deze naar wens aanpassen.

Hangmat Standaard Ik ben begonnen met een voet die breed en lang genoeg is zodat deze niet kan kantelen. Nadat ik naar wat bestaande ontwerpen had gekeken, heb ik de voet uiteindelijk 1000 bij 1100mm gemaakt.

Hangmat Standaard Bij een standaard voor een hangmat komt er erg veel kracht te staan op de uiteinden van de diagonale stangen waar de hangmat aan vast zit. Daarom heb ik een extra dwarsstang aangebracht zodat deze nooit naar binnen kan draaien. Niet iedere hangmat heeft dezelfde lengte, doormiddel van een variabel schuin T-stuk kunnen de diagonale stangen wat gesteld worden door de dwarsstang wat omhoog of omlaag te plaatsen. Het gedeelte van het T-stuk waar de dwarsstang in gaat, heeft een variabele hoek.

Hangmat Standaard De hangmat die ik had gekocht is 3100mm lang. Voordat ik de dwarsstang op maat heb gezagen, ben ik eerst gaan proberen onder welke hoek de diagonale stangen moeten komen om de hangmat niet te strak of slap te laten hangen.Hulp nodig met de bouw van je eigen hangmat standaard?

Hieronder hebben wij de producten toegevoegd als een standaard kit, deze is eventueel naar wens aan te passen.

We hopen dat je dit project leuk vond en dat het je motiveert om je eigen bouwproject te starten. Als je hulp nodig hebt bij je project, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team. Tenslotte, wanneer je updates over toekomstige projecten zoals deze wilt ontvangen, raden we je aan om jezelf in te schrijven op onze project nieuwsbrief met daarin de laatste projecten.


Bestel deze kit direct of pas deze naar wens aan.

Eigenschappen:

  • Naar wens aan te passen

Materiaal:

  • Inbussleutel

Wat word er meegeleverd:

Buizen en koppelingen voor 1 frame

Wat niet:

Hangmat

Hulp nodig?

Test

Ons team helpt je graag met je project!

Winkelwagen

Bekijk prijzen

Option available in footer.